Érdekes programok az Erdők Hetén Nyíregyházán is

Már a 19. alkalommal várják a természet kedvelőit az Erdők Hete rendezvényei. Országszerte, így Nyíregyházán is tartanak rendezvényeket, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola változatos programokkal készül az Erdők Hetére.

 

FEDEZD FEL AZ ERDŐT!

 

Szeptember 30-án, szerdán a Sóstói-erdőben „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” címmel gyermekeknek tartanak programot. A kicsik különböző állomásokon ismerkedhetnek meg az erdőben zajló munkákkal, az erdészek tennivalóival, a makkvetéstől a fa felhasználásáig. A rendezvény kiemelt témája lesz az idei év fája, a kocsányos tölgy.

[REKLAM]

Október 1-jén, csütörtökön tartják meg a nyíregyházi felső tagozatos általános iskolások számára meghirdetett „Kiből lesz az erdész?” akadályverseny döntőjét. A Sóstói-erdőben az előzetesen jelentkezők közül a legjobb hat csapat méri össze tudását.

 

NYÍRERDŐ NAP ÉS CSALÁDI TÚRA

 

Október 3-án, szombaton Nyíregyházán, az Erdei Tornapályánál a már hagyományos NYÍRERDŐ Napra várják az érdeklődőket. A színes programok közt lesz kézműves foglalkozás, erdészeti munkák bemutatója, erdei termések kóstolója, madárgyűrűzés, vadászkutya-bemutató, rönkhajító és családi sorverseny. A futóverseny távjainak teljesítői tombolán vesznek részt, a fődíj 10 mázsa akác tűzifa. A rendezvényen tartják meg a „Tölgy az otthonunkban” rajzpályázat eredményhirdetését is.
Október 4-én délelőtt családi túrára várják a nyíregyháziakat, a Sóstói-erdőben aktuális erdészeti munkákon keresztül ismerhetik meg az őket körülvevő természeti környezetet.

F. A.