Érdre került a Bem Kupa

 A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Bem Kupa az egyik legrangosabb utánpótlás röplabda torna. A mini korosztály számára rendezett eseményre az ország több pontjáról érkeztek csapatok, így a Miskolc, a Szolnok, a Szeged, az Érd, a Debrecen és három Nyíregyházi Sportcentrumos csapat vett részt. Ezúttal a Bem Kupa kvalifikációs verseny is volt a mini bajnokságban.

- Nagyobb így a tét, több mint egyszerű felkészülési torna. A legjobbak a mini bajnokságba juthatnak, így minden találkozó nagyon fontos. A Bem Kupának egyébként is óriási hagyománya van, a nyolcvanas évek végétől minden esztendőben megrendezésre kerül - mondta Erdősné Balogh Erika a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője. 

Nyíregyházát a házigazda Bem, a Móricz, és az Arany csapata képviselte. A szakemberek szerint ez a korosztály nagyon erős, és ez a tornán is látszott, ahol nagy csatákban dőlt el a végső sorrend. Az első helyet végül az Érd szerezte meg, megelőzve a Szolnokot és a Bem Iskola csapatát. A Móricz Iskola az ötödik, az Arany a 6. helyen zárt. A hétvégén az Országos Gyermek Bajnokságban is rendeztek mérkőzéseket, itt a Nyíregyháza két győzelmet aratott.

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)