Eredményes év – sok látogató

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. kezelésében lévő Aquarius Élményfürdőt is sokan választották az idei esztendőben. Szezonális korlát – ellenben a Parkfürdővel és a Tófürdővel – itt nincs. Az Élményfürdő szolgáltatásai ugyanis egész évben igénybe vehetők. Ezt a látogatók nagy száma is bizonyítja. A turisták 46 százaléka külföldi, zömmel szlovákok, lengyelek, románok és ukránok. De sokan érkeztek a fővárosból és környékéről, valamint megyénkből is.

– 492 ezer fürdővendéget fogadtunk. Ez nem csak Sóstó, hanem a Júlia Fürdő is benne van. Összességében ez egy nagy szám. Örülök annak, hogy a gyógyászat is el tudott indulni. A 2016-os év az első, amikor már egész évben az új gyógyászati szárnyban üzemeltünk Sóstón. Egyre többen ismerik, egyre többen jönnek. Nagyon fontos, hogy ezeknek a komplex kezeléseknek, kezelésfajtáknak, amelyeket a 2015-ös fejlesztésnek köszönhetően megvalósítottunk, alapvetően nagyon pozitív hatása van – mondta dr. Podlovics Roland vezérigazgató.

A 2017-es esztendőben a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. – a vízbázis biztonságos használhatósága érdekében – a Júlia Fürdőben tervez korszerűsítéseket. A komplexumban jelenleg működő termálkút ugyanis közel 50 esztendős, így élettartama végéhez közeledik, éppen ezért egy új termálkútra van szükség, hangsúlyozta a vezérigazgató. Hozzátette, jövőre energetikai racionalizálást szolgáló fejlesztéseket is terveznek, melyekkel komoly költségeket takaríthatnak meg az energiafelhasználás területén. További terv a Parkfürdő szabadtéri gyermekvilágának megújítása, amelynek a forrása egyelőre még nem biztosított. A tervek szerint 2017-ben elinduló szállodafejlesztéstől pedig sokat várnak, ugyanis ezzel az egész éves kihasználtság további javulása várható.

Piszár Tünde