Erősödik a Nyíregyházi Egyetem

A továbbtanulni szándékozó középiskolások a 2017-2018-as tanévre idén február 15-ig jelentkezhettek a felsőoktatási intézményekbe. Ezek alapján összesítették az adatokat és kiderült, hogy míg országosan 5 százalékkal kevesebb a jelentkezők száma, addig a Nyíregyházi Egyetemen csak 2 százalékos a csökkenés. Az intézményt első helyen 1926 leendő hallgató jelölte meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes kiemelte, ha az összes jelentkezést tekintjük, miszerint több helyen is megjelölték az intézményt, akkor a tavalyihoz képest 8 százalékkal többen érdeklődtek az egyetem iránt, ez pedig az országos tendenciával szemben van, növekedést mutat.

 

PONTHATÁROK JÚLIUS KÖZEPÉN

 

Dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes szerint az adatok azt mutatják, hogy újra erősödik a Nyíregyházi Egyetem, ami annak is köszönhető, hogy az intézmény portfóliója megújult, újra helyet kapott a közösségszervező, valamint az óvodapedagógus képzés. Fontosnak tartják azt is, hogy a megye munkaerőpiacának megfelelő szakokat oktassanak, és erősítsék a duális képzést. Az idei sláger az új óvodapedagógus alapképzési szak lett, közel 300 jelentkezővel, ez az intézményben is a legnagyobb létszám. A sajtótájékoztatón elhangzott, természetesen a jelentkezések száma nem jelenti azt, hogy mennyien iratkoznak be, és kezdik meg tanulmányaikat a következő tanévben a Nyíregyházi Egyetemen. A felvételi ponthatárokat július közepén állapítják meg.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)