Esni fog, de vajon a hó?

Szenteste napján északkeleten a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 13 fok között alakul, délnyugatról északkelet felé haladva számíthatunk az alacsonyabb hőmérsékletekre – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken, Szenteste napján a délnyugati harmadban helyenként szakadozottá válik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult idő valószínű. Eleinte még előfordulhat ónos eső, majd északkeleten a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át, közben fokozatosan szűnik, gyengül. Délután az Észak-Dunántúlon, míg este inkább a déli megyékben várható eső.

A délnyugati szél mindenütt megerősödik, délen egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 13 fok között alakul, délnyugatról északkelet felé haladva számíthatunk az alacsonyabb hőmérsékletekre. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estétől szombat reggelig egyre szakadozottabbá válik a felhőtakaró, jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként fordulhat elő gyenge eső, reggelre a déli határvidéken megnő a csapadékhajlam.

A déli, délnyugati szél az éjszaka első felében helyenként megélénkülhet, később mérsékelődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között alakul, a déli, délnyugati részeken lesz enyhébb a hajnal.

 

Forrás: hirado.hu