Ételosztás Nyíregyházán

Az idei esztendőtől az önkormányzatoknak napi egy alkalommal kötelezően biztosítaniuk kell egy tál meleg ételt a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére. A városban több mint 1500 bölcsődés, óvodás és iskolás gyermek jogosult az ingyenes étkezésre, amelyre eddig 919-en jelentkeztek.

 

Visszaküldve érvényes

 

– Az ellátásra jogosító nyilatkozatokat az önkormányzat már kiküldte az érintettek lakcímére, azokat kitöltve kell visszajuttatni a Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Irodájához – mondta dr. Krizsai Anita, az iroda vezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Ha valaki nem küldte még vissza a nyilatkozatot, de fennáll a jogosultsága és szeretne élni a lehetőséggel, akkor juttassa vissza a nyilatkozatot minél hamarabb és ahogy az megérkezik a hivatalba, másnaptól biztosítani tudja az önkormányzat az étkezést.

 

55 napon keresztül

 

Idén az önkormányzat 12 millió forintot fordít erre a célra, amelynek keretében június 16-a és szeptember 1-je között összesen 55 munkanapon keresztül 11 és 13 óra között étkeztetik a rászoruló gyermekeket.

 

Nyolc osztópont

 

Az ingyenes ellátást a városban nyolc helyen vehetik igénybe a rászorulók. A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézményében a Kállói úton, valamint a Koszorú Úti Telephelyén, a Huszárvárban a Huszár téren, a Gyermekek Háza Déli Óvodában, Felsősimán, Butykán és Nyíregyházán a Vécsey közben, a Zay Anna Gimnáziumban, továbbá az Eszterlánc Északi Óvodában.

 

Csak 18 éves korig

 

Fontos tudni, hogy azok, akik az ételosztás ideje alatt töltik be a 18. életévüket, a következő naptól már nem vehetik igénybe a támogatást.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)