EURO-2016 – Egy Payet-tel jobbak voltak a franciák
Az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén gólnélküli első félidő után a francia válogatott Payet 89. percben lőtt góljával 2-1-re verte Romániát.

Az első félidőben, ha nem is sokkal, de jobbak voltak a franciák. Antoine Griezmann kapufája és Oliver Giroud két helyzete jelezte, hogy a hazai csapat nyerni szeretne. A vendégcsapat felvállalta a nyílt sisakos küzdelmet, nem ,,tolták be a buszt” a tizenhatosukra, hanem többször is előre merészkedtek.

Román helyzettel indult a második félidő, de gólt a hazaiak szereztek. Az 57. percben egy jobbszélről beívelt labdát a tétovázó Tatarusanu-t megelőzve Giroud fejelt a román kapuba (1-0). Nyolc perccel később a hazaiak 16-osán belül Patrice Evra odarúgott a berobbanó Nicolae Stanciunak. A büntetőt Bogdan Stancu értékesítette (1-1). Az egyenlítés után a franciák nagyobb fokozatra kapcsoltak, de gólt nem sikerült elérniük. Egészen a 87. percig, amikor is Dimitri Payet 18 méterről óriási bombát zúdított a jobb felsőbe (2-1).

A mérkőzés után a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps elismerően nyilatkozott csapata harci szelleméről. A győzelemmel nagy lépést tettek a csoportelsőség felé. Különösen Giroud-t és Payet-tet emelte ki. A kiizzadt győzelem után azonban jobb játékot kell majd mutatniuk.

A román szakvezető elégedett volt a mutatott játékkal. Anghel Iordanescu szerint mind a két csapat nyerhetett volna, de a szerencse ezúttal elpártolt tőlük. Játékosai az előre megbeszélt taktikát betartották, három perc hiányzott a sikerhez.

Kassai Viktornak az első félidőben nem volt nehéz dolga. A második félidőben jól ítélte meg a ,,véleményes” szituációkat. Egy játékvezetéssel foglalkozó hírportál szerint a magyar játékvezető teljesítménye viszonyítási pont lehet az egész EB-re.

Fotó: MTI.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

FRANCIAORSZÁG–ROMÁNIA 2–1 (0–0)

Párizs, Stade de France, 75 000 néző. V: Kassai Viktor

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba (Martial, 77.), Kanté, Matuidi – Griezmann (Coman, 66.), Giroud, Payet (Sissoko, 91.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

ROMÁNIA: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Popa (Torje, 82.), Stanciu (Chipciu, 72.), Stancu – Andone (Alibec, 61.). Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu

Gólszerző: Giroud (57.), Payet (89.), ill. Stancu (65. – 11-esből)


MAI PROGRAM, 2016. JÚNIUS 11. SZOMBAT

EURO2016 AZ M4-SPORT-on

15.00: Labdarúgás, Európa-bajnokság, Franciaország, csoportmérkőzés, Albánia-Svájc
18.00: Labdarúgás, Európa-bajnokság, Franciaország, csoportmérkőzés, Wales-Szlovákia
21.00: Labdarúgás, Európa-bajnokság, Franciaország, csoportmérkőzés, Anglia-Oroszország


SZURKOLJUNK EGYÜTT A NYÍREGYHÁZI SÖRSÁTRAKBAN!

FOCI MOZI SÓSTÓN!

SZABADTÉRI FOCIHANGULAT A SZABADTÉRIN!

SZURKOLÓI KLUB AZ ÚJ NEMZEDÉK KÖZPONTBAN

EB SZURKOLÓI SÁTOR NYÍREGYHÁZA BELVÁROSÁBAN