EURO-2016 – Twitter csatorna az Eb idejére
Nyolc magyar rendőr indult útnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, feladatuk részeként hasznos és friss információkat, tanácsokat adnak majd a kint tartózkodó honfitársainknak.

A NFIP Hungary néven elérhető Twitter profil alatt a magyar rendőrök a helyszínről folyamatosan, első kézből tájékoztatják a kiutazó szurkolókat, egészen a magyar válogatott szereplésének végéig.

A Franciaországba utazó kontingens tagjai a közrendvédelemi és a bűnügyi szakterület képviselői, valamint csapaterős szolgálatok során tapasztalatot szerzett és irányításért felelős szakemberek. Kiválasztásuknál szempont volt a készség a drukkerekkel való párbeszédre, és alapvetően tisztában kellett lenniük az Európa-bajnokság menetével is.

A magyar válogatott mérkőzései alatt egyenruhában, de szolgálati fegyverük nélkül, egy jól felismerhető, magyar nemzeti színekkel is ellátott különleges mellényben dolgoznak majd, szoros együttműködésben a francia rendészeti szervekkel és a nemzeti tizenegy adott csoportellenfeleinek – Ausztria, Izland, Portugália – szintén az eseményre delegált rendőreivel.

A rendőrség a már több mint egy hónapja élő Twitter csatornáján keresztül is oszt meg „#EURO2016” hashtaggel ellátva közérdekű információkat, illetve a police.hu weboldalon külön az Európa-bajnokság idejére létrehozott EURO2016 elnevezésű menüpont alatt tájékozódhatnak a Franciaországba utazó szurkolók.

ORFK Kommunikációs Szolgálat