Európai és Magyar  Diáksport Nap - A Kodályban úsztak, futottak, zumbáztak a gyerekek
Fotó: Trifonov Éva

Szeptember 24-e a Magyar és az Európai Diáksport Napja. Ebből az apropóból számos programot szerveztek iskolákban. A cél az volt, hogy megmozgassák a fiatalokat. Volt ahol futottak, élménybeszámolókat tartottak, vagy éppen úsztak. 

A Magyar Diáksport Szövetség a hosszú COVID-időszak után mozgásra hívta az iskolákat a Magyar és az Európai Diáksport Napján, szeptember 24-én. Idén az esemény fő célja az, hogy az élménysport programokkal a gyerekek életébe újra visszatérjen a rendszeres testmozgás, és ennek érdekében kreatív mozgásterek kialakítására ösztönözze az intézményeket.  Nyíregyházán is több iskola csatlakozott a programhoz. Volt ahol az iskolát futották körbe, volt ahol olimpikonokat láttak vendégül. A Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai reggel zumbával kezdtek, majd a Városi Sportuszodában tartottak nekik versenyeket. 

- Reggel zumbával kezdtünk, de volt előadás az egészséges életmódról, helyes táplálkozásról, a mozgás fontosságáról. Bent a tornateremben is zajlanak az események, ma minden a mozgásról szól az iskolánkban. Nálunk nem csak az éneklés, hanem a sport is nagyon fontos - mondta Hajnal Mária testnevelő. 

Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az úszás oktatásra, így mindenki úgy kerül ki az iskolából, hogy tud úszni. A diákok ezúttal 2021 métert teljesítettek, a vízben röplabdáztak, vízilabdáztak, de a nap során volt 2021 méteres futás, jóga és kosárlabda is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott diáksportnapon résztvevő iskolákat és pedagógusokat 2021-ben is szeretnék jutalmazni. A fődíj egy bruttó 5 millió forint értékű kültéri sport- vagy fitneszpark, amelyet azok között az iskolák között sorsolnak ki, amelyek a 2018., 2019., 2020. és 2021. évben is töltöttek fel diáksportnapi beszámolót. Az idei témanap kapcsán az első 300, beszámolót feltöltő iskolának egyenként 30 ezer forint értékű sportszercsomagot is biztosít az Magyar Diáksport Szövetség. 

Kapcsolódó galéria

Diáksportnap a Kodály Zoltán Általános Iskolában