Év Állatvédő Állatkerti Szakembere lett a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője!

Az Állatok világnapja alkalmából másodszor került sor a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által közösen alapított állatvédelmi szakmai díjak átadására. Hét kategóriában tizennégy díjazott vehetett át elismerést az Igazságügyi Minisztériumban. Az Év Állatvédő Állatkerti Szakembere Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője lett - erről a Magyar Állatvédelem szakportál adott hírt.

Az Év Állatvédő Állatorvosa, Jogásza, Állatkerti Szakembere, Civile és Közéleti Személyisége mellett az Év Állatvédő Rendőre és Polgárőre kategóriában is adott át díjakat Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke.

A 2023-ban alapított állatvédelmi szakmai díj hiánypótló kezdeményezés. Nemcsak az állatvédelem fontosságára irányítja a társadalom figyelmét, hanem elismeri azokat a szakembereket, civileket és közéleti személyiségeket, akik kitartóan, elkötelezetten, új megközelítésekkel járulnak hozzá az ágazat fejlődéséhez.

A díjazottak példát mutatnak, másokat is inspirálnak, emellett az elismerés hozzájárul az állatvédelem presztízsének növeléséhez és a társadalmi tudatosság erősítéséhez.

Oklevelük mellé egy-egy különleges Herendi kuvaszt is kaptak, amelyet a magyar kutyafajták napjára, szeptember 27-re készített a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A díjazottak listája:

Az Év Állatvédő Állatorvosa

1. Dr. Berkényi Tamás egzotikus szakállatorvos, a Sukorói Vadmadárkórház vezetője.
2. Dr. Lorászkó Gábor PhD. állatorvos, igazságügyi állatorvos szakértő, az Állatorvostudományi Egyetem címzetes egyetemi docense.

Az Év Állatvédő Jogásza

3. Dr. Jámbor Adrienn LL.M. állatvédelmi szakjogász, az állatvédelmi jog magyarországi oktatásának egyik úttörője.
4. Dr. Daróczi István Tamás LL.M. állatvédelmi szakjogász, az Országos Polgárőrség Szövetség Állatvédelmi Szakértői Testületének elnöke.

Az Év Állatvédő Állatkerti Szakembere

5. Révészné Petró Zsuzsa biológia tanár, 24 éve a Nyíregyházi Állatpark oktatási osztályának vezetője.


6. Dr. Vigh Márta állatvédelmi és egzotikus szakállatorvos, a győri Xantus János Állatkert állatorvosa.

Az Év Civil Állatvédője

7. Vidra Beáta civil állatmentő, a PCAS Állatmentő Egyesület alapítója, a keleti országrész elkötelezett állatvédője.
8. Sebőkné Tőzsér Judit, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete egyesület elnöke, a Magyar Érdemkereszt ezüst fokozatának birtokosa.

Az Év Állatvédő Közéleti Személyisége

9. Telegdy-Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó, az állatvédelem rendszeres szószólója.
10. Puskás-Dallos Péter előadóművész, az állatok védelmének rendszeres támogatója, elkötelezett aktivista.

Az Év Állatvédő Polgárőre

11. Dr. Frigyer László r. alezredes, az Országos Polgárőr Szövetség Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi tagozatának általános elnökhelyettese, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója.
12. Molnár Zoltán r. főtörzszászlós, kutyakiképző, az Országos Polgárőr Szövetség Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi tagozatának elnöke.

Az Év Állatvédő Rendőre

13. Morva László, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztályának vezetője.
14. Szabó Erika c. r. őrnagy, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának tagja.