Év végi műsorkínálat a Nyíregyházi Televízióban - Érdemes nézni!
Év végi műsorkínálat a Nyíregyházi Televízióban - Érdemes nézni!

Idén is színes, változatos műsorkínálattal várja a kedves nézőket a Nyíregyházi Televízió.

A Város-Kép Nonprofit Kft. jövőre 35. évébe lépő médiuma most is teret ad a múltidézésnek, hiszen az archív szalagokból összeállított Vetítő című műsor több napon át is ünnepi különkiadásokkal jelentkezik karácsony idején, hat órától.

Városi hangverseny

Szenteste hét óra után azok is megnézhetik a Városi Karácsonyi Koncertet a Római Katolikus Társszékesegyházból, akik pénteken lemaradtak róla a helyszínen. A városról és a természetről szóló kisfilmek mellett pedig minőségi orgonamuzsikával is kedveskedünk. December 25-én 19.05-tõl a debreceni Kodály filharmónikusok Szekeres Adriennel közös hangversenyét ismételjük, és újra hallhatják negyed tíztől a IX. szimfóniát. Másnap hét után a Cantemus tavalyi karácsonyi koncertje kerül újra képernyőre, majd a Szalagavató 2019 aktuális darabja után egy párját ritkító szájharmonikás előadásában gyönyörködhetnek.

Tisztelgés a 135 éves tűzoltóság előtt

Péntekre, 27-ére is marad különlegesség: a szokásos Sziesztát követően 20 órától a 135 éves nyíregyházi tűzoltóságról láthatnak egyórás összeállítást kisfilmmel, sztorikkal, visszaemlékezésekkel (ismétlés: másnap, 21.25-kor). S még pénteken este újra vetítjük a Tirpák Lakodalmast, 21.00-tõl. A szilveszteri műsorhoz fontos tudni, hogy már előző nap, 30-án láthatják az idén 45 esztendős Nyírség Táncegyüttes jubileumi gálaműsorának első részét (20 órai kezdettel), míg másnap a másodikat.

Tánc és zene szilveszterkor, újévkor

A szokott módon hat órakor induló óévzáró műsorfolyamnak a része még az idei VIDOR Fesztiválon készült színházi és zenés összeállítás, a Szalagavatók legjavának bemutatása, a Zenith együttes koncertje és korábbi, régen látott nyíregyházi zenekarok néhány felvétele – éjfélkor természetesen a himnusszal és a polgármesteri újévi köszöntővel. A másnapi, már 2020-as kínálat egyik különlegessége pedig Illényi Katica koncertshow-ja lesz – mások mellett. Részletek a nyiregy­ha­za.hu  és a nyir­egy­ha­zitv.hu  oldalon.

Kel­lemes tévénézést kívánunk!