Éves értekezlet elismerésekkel a Jósavárosi Polgárőr Egyesületnél

A Jósavárosi Polgárőr Egyesület 2023. február 15-én tartotta éves értekezletét, melynek célja a szoros együttműködés megalapozása az együttműködő szervezetekkel, intézményekkel. Az eseményen sor került a Jósavárosi Polgárőr Egyesület elmúlt évi munkásságának bemutatására, a felmerülő kérdések átbeszélésére, valamint az idei és a jövőbeni tervek hatékony megvalósításának kiépítésére is hasznos, előremutató javaslatok hangzottak el a kötetlen beszélgetés során. 

 

– Nagyon fontosnak tartjuk a szoros együttműködést, hisz mint segítő tevékenységet ellátó szervezet csak így működhetünk hatékonyan – fogalmazott Turóczi Kinga az egyesület elnöke.

A munkaértekezleten részt vett Bordás Béla Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közbiztonsági Kuratóriumának elnöke, Ágoston Ildikó a Közbiztonsági Kuratórium titkára, Kocsis Sándor járási koordinátor, Nagy Szabina a városrész önkormányzati képviselője. Az egyesület meghívására jelenlétével megtisztelte a délutánt a Nyíregyházi Áldozatsegítő Központ munkatársa Kuknyóné Vajóczki Nikoletta. A szakmai összejövetelen jelen voltak még a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai is, Nagyhajú István c.rendőrzászlós, Kelemen András c.rendőrzászlós, és Márton Sándor főtörzsőrmester, akik nem érkeztek üres kézzel, hiszen két fő polgárőr tag részére oklevelet adtak át és dicséretben részesítették Sándor András és Vadász István polgárőröket kimagasló szakmai eredményükért, és a rendszeres polgárőri szolgálatok ellátásáért.

Sándor András és Vadász István polgárőr páros hosszú évek óta erősítik az egyesület munkásságát, és tesznek Jósaváros és Nyíregyháza közbiztonságáért. Az egyesület 2011-es megalakulásától kezdve aktív tagjai a polgárőr közösségnek. Egymást egy helyi nyugdíjas egyesület klubfoglalkozásán ismerték meg, innen indult a barátság, és a rendszeres polgárőr szolgálatok teljesítése. Időközben sajnos számtalan velük együtt szolgáló szépkorú társaikat elveszítették, de ők töretlenük azóta is róják Jósaváros utcáit minden második hét csütörtöki napjain. Igaz, hogy már mindketten elmúltak 70 évesek, de a polgárőrségnek élnek, és nagy szolgálati tapasztalattal rendelkeznek. Minden szabadidejüket a közbiztonság megőrzésének, és az ifjú polgárőrök képzésének szentelik. Tudásukért, és szakmai tapasztalataik átadásáért pedig mindannyian köszönettel tartozunk.

A polgárőr párosnak szánt oklevelet átadta Jósaváros körzeti megbízottja: Márton Sándor főtörzsőrmester.

– Örömmel tölt el, hogy a városrészben ilyen alázattal tenni akaró szervezetként működik a polgárőrség. Hiszen tudjuk, a polgárőri szolgálatok, mind önkéntes, szabad akaratból megvalósuló szolgálatok. Örülök, hogy az új elnök, Turóczi Kinga személyében a Jósavárosi polgárőrség precízen, pontosan, fiatalos lendülettel végzi a tevékenységét, és a szolgálatot végző tagok létszáma is folyamatosan bővül.  Köszönöm a munkaértekezlet megszervezését és létrejöttét, mert a hatékony és előremutató munka csak akkor valósulhat meg, ha folyamatosak az egyeztetések és összeér a kommunikáció a szervezetek és a szakemberek között. A két polgárőr elismert munkájához szívből gratulálok – mondta Nagy Szabina a városrész önkormányzati képviselője.

Kapcsolódó galéria

Éves értekezlet a Jósavárosi Polgárőr Egyesületnél