Ez a mi napunk

A Hang-Szín Tanoda kis növendékeinek produkcióival kezdődött az Ez a mi napunk elnevezésű ingyenes nap a Nyíregyházi Állatpark főbejárata előtt. Dr. Szabó Béláné elnök elmondta, az ÉFOÉSZ Megyei Egyesülete életében nagyon fontos ez a program, amikor egy kellemes napot tölthetnek el az állatparkban. Emellett ez az a nap, amikor találkozhatnak sorstársaikkal, megbeszélhetik problémáikat, pozitív élményeiket.

2500 RÉSZTVEVŐ A RÉGIÓBÓL

A különleges napra 2500 sérült fiatal érkezett a régióból, az ünnepélyes megnyitón a résztvevőket Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntötte. Hangsúlyozta, sok embertársunk él fogyatékkal, ezért közös célunk, hogy ők is emberhez méltó életet tudjanak élni, a társadalom minden szegmensében részt tudjanak venni, mint az egészséges társaik. Ezzel az év minden napján mondhassák el, hogy ez a mi napunk.

12 ÉVE FOGADJÁK A FOGYATÉKKAL ÉLŐKET

A Nyíregyházi Állatpark immár 12. éve nyitja meg kapuit a sérült fiatalok és gyermekek előtt. Gajdos László igazgató és munkatársai is adni szeretnének ezen a napon, mert adni jó. Egy évben egyszer a fogyatékos embereknek is nagy öröm az állatparki séta.
A legjobban várt pillanat a kapunyitás volt, vidáman mentek be a nap főszereplői az állatpark 35 hektáros területére. A programban szerepelt papagáj- és fókashow, környezetvédelmi vetélkedő, állatismereti TOTÓ, de persze megismerkedhettek a park új látványosságaival és állataival is.

Szoboszlai Tibor