Ezer forintos nap az állatparkban – Már délután 13 óráig 5000 látogató érkezett
Fotó: Trifonov Éva

A Nyíregyházi Állatpark és egyben a két hete átadott Jégvilág Interaktív Állatbemutató a mai napon mindösszesen ezer forintért volt látogatható a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezőknek. A park már a délelőtti órákban megtelt, rengetegen voltak kíváncsiak Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságára és az új, modern épületre, amely a sarkkörök világába kalauzolja el az érdeklődőket.

 

Két hete adták át Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságának új épületkomplexumát, a Jégvilág Interaktív Állatbemutatót. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az elmúlt héten közösségi oldalán jelentette be, hogy a Jégvilág és a teljes Nyíregyházi Állatpark egy napig, május 31-én mindösszesen 1000 forintért látogatható a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezőknek. A park pénteken már a délelőtti órákban megtelt, 13 óráig 5000 vendég érkezett.

– Örülünk neki, hogy kedvezményesen be lehetett jönni. Nagyon szép és sokféle állat van. Színvonalas minden, ahol dolgozók vannak, ők is nagyon előzékenyek, segítőkészek. Örülünk, hogy Nyíregyházának van egy ilyen állatkertje – mondta el a helyszínen Jakabné Erzsébet és Vinnai Erzsébet.

Szépkorúak, családok, fiatalok és iskolai csoportok egyaránt érkeztek az állatparkba, amely alapvetően 35 hektáron 5000 állatot mutat be, így eddig is feledhetetlen élményt nyújtott a látogatóknak, most azonban a legtöbben a Jégvilágra voltak kíváncsiak.

– Nagyon örülünk, hogy amikor jöttünk, kicsi volt a sor és nagyon gyorsan be is jutottunk. Így a kicsit is el tudtuk hozni és megmutatjuk neki az új Jégvilágot, mert már nagyon vártuk, hogy elkészüljön, úgyhogy izgatottan vártuk, hogy beléphessünk – mesélte Kecskeméti Fruzsina.

Akárcsak a nyíregyházi Kecskeméti Fruzsina, rengetegen várták már, hogy belépjenek a Jégvilág kapuin, ahol a tízezer évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok és mamutcsontvázak idézik meg. Zoológiai szempontból pedig tele van állatritkaságokkal a ház, amelynek fő eleme a jegesmedve tenyészközpont, ahol egyedülálló módon a legnagyobb jegesmedvetér hűtött, és a 4 méter mély medencében a víz alatt is láthatják a világ legnagyobb szárazföldi ragadozóját a látogatók.

– Nagyszerű ötlet volt a kedvezményes jegy, sokan eljöttek emiatt is. Én is megnéztem a Jégkorszakot, nagyon tetszett, és most a többi dolgot nézegetem körbe – mondta Szabó Szilárd.

A Jégvilág állatritkaságai mellett olyan interaktív elemekkel várja az érdeklődőket, melyek egyedülálló, feledhetetlen élményt nyújtanak.

A VR tengeralattjáróval a Jeges-tenger élővilágát lehet megtekinteni, a Száguldó Folyón pedig fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása viszi végig a látogatókat az állatok között, az élményt pedig egy 10 méteres zuhanás koronázza meg – az elmúlt időszak tapasztalata alapján ez az újdonság a látogatók egyik legkedveltebb eleme.

Kapcsolódó galéria

Kedvezményes belépési lehetőség a nyíregyháziaknak az állatparkba