Ezüstérmes a gyermek IV-es AQUA SE csapat

Egerben, szakadó esőben, nyitott uszodában fejeződött be az Észak-keleti Területi Gyermek IV. Bajnokság versenysorozata. Az AQUA SE vízilabda csapata ezüstérmet szerzett. Az alsó ház küzdelmeiben az NYVSE második (összesítésben 6.) lett.

A bajnoki döntő, a versenykiírás értelmében két mérkőzésen dőlt el. A házigazda ZF Eger és az AQUA SE a mostoha időjárás ellenére két parázs mérkőzést játszott.

- Tudtuk, hogy az Eger jobb játékerőt képvisel, hiszen a bajnokságban veretlenül jutottak el a döntőig, viszont itt tiszta lappal indult mindkét csapat, így akár meglepetést is okozhattunk volna. Ennek szellemében szálltunk vízbe a nyitott Bárány uszodában, zuhogó esőben. Jó iramú, és - bár 11-12 éves gyerekekről van szó – azt kell, hogy mondjam férfiasan kemény mérkőzést játszottunk. Elsősorban a védekezésünk volt átlag fölötti, emberhátrányban hibátlan. A támadásba azonban mindig csúszott egy kis hiba, emellett kimaradt két büntetőnk is és ez elég volt ahhoz, hogy a dinamikusan játszó egriek biztosan nyerjék az első meccset. Nem kellett sokat várni a visszavágóra, újra egymásnak feszült a két csapat. A harci kedv még inkább javult, de az időjárás sokat romlott. Nagyon odatettük magunkat. Az első negyedben kétgólos előnyt szereztünk, hibátlan védekezéssel. A folytatás viszont nem sikerült ilyen jól. Ismét kimaradt két büntetőnk, a begyakorolt figuránkat sem tudtuk gólra váltani előnyből, így előbb egyenlített az ellenfelünk, majd át is vette a vezetést és erre már nem tudtunk gólokkal válaszolni. Leszögezhetjük, hogy a jobb csapat győzött, gratulálok is nekik. Megérdemelték a bajnoki címet. Mi sem lehetünk elégedetlenek, nagyon sokat fejlődtünk, sokszor voltunk méltó ellenfelei a bajnoknak, és neves csapatokat utasítottunk magunk mögé. Gratulálok minden játékosunknak! – értékelte a hétvégét és a meccseket Éder Zsolt az AQUA SE utánpótlás edzője

Az NYVSE csapata hármas körmérkőzésen játszott a helyezésekért. Itt is nulláról indult mindhárom csapat az Aquaworm 2011, a Zempléni VK és az NYVSE.

- Jó esélyünk volt a csoportban megszerezni a győzelmet, de csapatkapitányunk és néhány játékosunk hiánya sokat számított, így ez nem sikerült. Végül az első mérkőzésen elszenvedett vereség miatt, a zöld csoport második helyéért játszhattunk. Ezen az „ezüstmeccsen” viszont meggyőző fölénnyel vertük a Zemplén csapatát. Gratulálok a játékosoknak az eredményhez! – tájékoztatott Szalonti Viktória az NYVSE edzője

Az AQUA SE bajnoki másodikként részt vesz Szombathelyen, az országos 8 csapatos playoff küzdelmeiben, ahol a 4 régiós bajnokság 1-2 helyezettje méri majd össze tudását június 10-11-én.

Eredmények:

Tigra-ZF-Eger - AQUA 10 : 4 (3:2;2:0;3:1;2:1)

AQUA SE – Tigra-ZF-Eger 3 : 8 (2:0;0:2;0:2;1:4)

NYVSE - Aquaworm 2011 2 : 7

Zempléni VK - NYVSE 1 : 8

Aquaworm 2011 - Zempléni VK 11 : 7

Végeredmény:

Bajnok: Tigra-ZF-Eger

2. AQUA SE

3. Vasas SC

4. Cívis Póló VSE

5. Aquaworm 2011

6. NYVSE

7. Zempléni VK