hirdetés
Ahogy beléptünk a márciusba, tucatjával nyitottak ki a fagyizók. Még most is a jól bevált csoki, vanília és a puncs a legnépszerűbb, de sok cukrászda kínál valamilyen különlegességet. Így kerülhet a pultokba az illatos birs, az édeskrumpli fagyi vagy éppen a wasabi fagyi. Azonban nem kell elsétálnunk a legközelebbi fagylaltozóig, mi is készíthetünk a konyhában jeges finomságot.
A hozzáérték azt vallják, hogy a krémes, könnyű fagylalt titka a tejszín, és hogy jó habosan kerüljön a fagyasztóba. Többségük fagylaltgép nélkül is elkészíthető, és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal. A nosalty.hu oldalon megjelent házi készítésű csokoládéfagylalt receptjét mutatjuk be:
Hozzávalók/4 anyag:
- 2 tojás
- 4 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
- A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
- Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
- Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
Fotó: illusztráció