Fagyosan indul a nap, mutatjuk, hány fok lesz ma

Csökken a nappali felmelegedés, de a legtöbb helyen kisüt a nap. Változó vastagságú felhősávok vonulnak nyugatról kelet felé, de csapadék nem várható – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Többórás napsütésre számíthatunk, amelyet nyugatról kelet felé haladó, időnként vastagabb felhősávok zavarhatnak, szűrhetnek, számottevő csapadékra azonban nem kell számítani belőlük – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. Késő estére +3 és -4 fok közé hál le a levegő.

Túlnyomóan derült lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet, illetve hajnalra egyre nagyobb területen képződik alacsonyszintű felhőzet is. Párásság, köd főként az Északi-középhegység tágabb térségében lehet. Csapadék nem valószínű.

A déli szelet a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között valószínű.

 

Forrás: hirado.hu