"Fantasztikus hír, ígéretünknek megfelelően nagy ütemben folytatódnak tovább Nyíregyházán a fejlesztések!" - ezt a bejelentést tette péntek délután dr. Kovács Ferenc!

Egy 5,9 milliárdos beruházási csomag indulhat el a most megszületett támogatói döntés értelmében - a legnagyobb közösségi portálon jelentette be a hír a város polgármestere. Dr. Kovács Ferenc oktatási-nevelési intézmények korszerűsítéséről osztott meg bejegyzést a saját oldalán.

Ezzel újabb forrás nyílik meg az uniós pénzekből Nyíregyházának megszerzett forrásokból, a TOP Plusz program keretében. Így a 2. ütemmel folytatni tudjuk az oktatási-nevelési intézményeink korszerűsítését - írja a polgármester.

Korábban az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde energetikai modernizációja megtörtént, ebből a projektsorozatból pedig olyan fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek kiegészítik az elmúlt 12 év óvodafelújítási programját, így épületfejlesztések, jelentős eszközbeszerzések (játszóudvari, kültéri és fejlesztő játékok beszerzése) mellett a még hiányzó bútorzat kiépítése, cseréje valósul meg. Az érintett intézmények: mind a 35 önkormányzati óvoda, 9 önkormányzati bölcsőde (a vadonatújakat nem érintik a projektek), valamint négy iskola: a nyírszőlősi, a sóstóhegyi, a Bem és a Göllesz a fejlesztési helyszínek. Az előkészítő fázist követően várhatóan jövőre indulhat meg a kivitelezés.