Fedettpályás idény
Nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyt rendeznek január közepén Nyíregyházán. A Sportcentrum legjobbjai is rajthoz állnak, de nehezíti a felkészülésüket, hogy az elmúlt hetekben nem tudtak hol edzeni.

 A Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokát a téli szünetben bezárták, így a Sportcentrum versenyzői terem nélkül maradtak. Próbáltak a szabadban és konditermekben edzeni, de az nem az igazi. Bakosi Péter például néhány alkalommal Miskolcra utazott, de a téli felkészülését nagyban nehezítette a teremhiány.

- Sajnos december közepén bezárt az Egyetem, és csak január 2-án nyit, de kell egy hét amíg felfűtik az atlétikai csarnokot. Próbáltuk átvészelni ezt a a két hetet, de nagyon hiányzik a felkészülés során - mondta Bakosi Béla a Nyíregyházi Sportcentrum edzője.

A fedettpályás idény januárban kezdődik, és 15-én az Atlétikai Csarnokban egy nemzetközi serdülő versenyt is tartanak, melyre Ukrajnából és Romániából is érkeznek atléták. Egy héttel később az ifjúsági és a junior korosztály méri össze tudását, de meghívottként felnőttek is rajthoz állnak. Bakosi Péter számára a fő verseny majd márciusban lesz, amikor részt vesz a belgrádi Európa-bajnokságon. A nevezési szintet már teljesítette a nyíregyházi sportoló, és szeretne az EB-n jó eredményt elérni.

Dankó L