Fehérvári siker, nem sikerült a legjobb négy közé kerülni

Az ötödik, mindent eldöntő mérkőzés következett a negyeddöntőben a Fatum Nyíregyháza és a MÁV Előre Foxconn között a női röplabda Extraligában. A csapatok ezúttal Székesfehérváron találkoztak. 

Nagy labdameneteket hozott már az első játszma is, mindkét csapat jól védekezett, támadásban pedig folytatódott az eddigi négy meccsen látott Kocic-Dvoracek ütőpárbaj. 9-9-ig felváltva születtek a pontok, majd hárommal meglépett a Fehérvár, de sikerült egyenlíteni. A végjáték előtt sikerült előnyt szerezni, és 22-24-nél játszmalabdához jutott a Fatum, de egy vitatható ítélet után egyenlítettek a hazaiak, majd fordítottak, és végül megnyerték a játékrészt. 

A második felvonás eleje is szoros volt, de 14-13 után beindultak a mieink és 14-19-nél öt ponttal vezettek. Úgy tűnt, sima lehet a hajrá, 20-20-nál viszont egyenlített a MÁV Előre. Nina Kocic visszavette a vezetést, de Dvoracek is pontosan ütött. 22-22-nél blokkot ért Kocic labdája, ám Michalewicz is eredményes volt. 23-24-nél szettlabdához jutottunk, majd a következő játszmalabdát is hárították a hazaiak. Végül 28-26-re nyerte a szettet a Fatum!

A folytatásban is izgalmas volt a mérkőzés, és a harmadik szett derekán Földi Boglárka ásza után két ponttal vezettek a mieink, de 15-15-nél újra egyenlő volt az állás, majd 20-17-nél már ők álltak jobban, és végül megnyerték a játékrészt. 

A negyedik szettben a MÁV Előre kezdett jobban, de nagyot küzdött a Nyíregyháza. 7-6-nál csak egy pont volt a hátrány, de a folytatásban ez háromra nőtt. Tóth Fruzsina nagyokat mentett, ám féltávnál 12-7 volt az állás. Innen pedig már nem volt visszaút, a fehérváriak megnyerték a mérkőzést és ezzel a párharcot is, így ők jutottak a legjobb négy közé. 

MÁV Előre Foxconn – Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, -26, 20, 18)

MÁV Előre: Andersson 5, Matos 12, Király-Tálas 2, Vacsi 12, Pallag 12, Dvoracek 27

Csere: Kovács, Tóth J. (liberók), Markovic, Szabó, Michalewicz 7

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Nyíregyháza: Kocic 27, Galvao 2, Földi 2, Jeremic 8, Nagy S. 4, Antivero 12

Csere: Tóth F.(liberó), Carabali 6, Farkas G., Szabó L.1, Rufin-Martinez

vezetőedző: Adrian Chylinski