Fejleszt a Contitech
Egy 5,1 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően több száz munkahellyel bővül a Contitech Hungária nyíregyházi gyára. A kormány és a helyi önkormányzat által is támogatott fejlesztést a napokban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy egy 5,1 milliárd forintos beruházás eredményeképpen 681 új munkahelyet hoz létre a Continental Magyarországon. Ebből több mint hatszázat Nyíregyházán. A kormány által is támogatott fejlesztés során új gépsorokat telepítenek, felújítanak egy csaknem négyezer négyzetméteres gyártócsarnokot, építenek egy új raktárcsarnokot, beindítják a hűtő-fűtő tömlők gyártását, és növelik a légrugógyártás kapacitását is. Az új munkahelyek kialakítása természetesen a beruházás ütemezésétől függ.

A Continental fő profilja a járműipari elektronika, gyártókapacitásának 2/3-át olyan termékek adják, amelyek egy gépjárműben a biztonságot, az alacsony környezeti terhelést és a kényelmet biztosítják. A cégnek a világon kilenc gyára van, a beruházással kapcsolatos döntés meghozatalában komoly szerepe volt annak, hogy a nyíregyházi az egyik leghatékonyabb. Mindezek mellett figyelembe vették azt is, hogy a Nyíregyházi Főiskolán magas színvonalú mérnökképzés folyik, így a megfelelően képzett szakember utánpótlás is garantált.

Piszár Tünde