Fejlesztés a temetőben – Csőtörés megelőzve
Korszerűsítik az Északi temető vízvezeték-hálózatát. A fejlesztés önkormányzati forrásból, mintegy 7,5 millió forintból valósul meg. A munkálatok már javában tartanak, ez kisebb fennakadást okozhat a sírkertben közlekedőknek, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. vezetősége türelmet, megértést kér; szeptember végére befejeződnek a munkálatok.

Időszerű korszerűsítés

 

Az első hálózati szakaszok az 1940-es években épültek a temetőben, azok egy részét 1962-ben és 1968-ban felújították, illetve újabb szakaszokat alakítottak ki – mondta Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a társaság 2017-es üzleti tervében már szerepeltette az Északi temető vízvezeték-hálózatának újítását. A munkálatok most már javában tartanak, a fejlesztés önkormányzati forrásból, mintegy 7,5 millió forintból valósul meg – helyi cég kivitelezésében. A vízvezetékek cseréje, újítása azért is vált szükségessé, mert a több évtizedes hálózat bármikor gondot okozhatott volna a temetőben.

 

Csőtörés? Megelőzték!

 

Esetleges csőtörésnél akár sírok, síremlékek is megrongálódhattak volna – mondta a cég ügyvezetője. Róka Zsolt hozzátette, ezért is fontos a fejlesztés. A munkálatok kisebb fennakadást okozhatnak a sírkertben közlekedőknek, de a temetkezési vállalat vezetősége türelmet, megértést kér; szeptember végére befejeződnek a munkálatok. Az Északi temetőnél nemcsak a vízvezeték-hálózat újul meg. A Pazonyi úti oldalon, az elöregedett kerítés jelentős szakaszát átépítik. A fejlesztés önkormányzati forrásból valósul meg és még Mindenszentek előtt elkészül.

Dér Vivien