Fejlesztés – Átadták a Tiszavasvári út – Derkovits utca átépített csomópontját
Fotó: Szarka Lajos

Befejeződött a „Tiszavasvári út – Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című pályázat megvalósítása. A hétfői projektátadó ünnepségen elhangzott: a kivitelezés célja az érintett útszakasz kapacitásának növelése, közlekedésbiztonságának javítása, a kertváros jobb közúti kiszolgálása volt. A munkálatokat szeptember elején fejezték be.

Korábban a Tiszavasvári úti felüljáró átépítése történt meg, melyhez kapcsolódik a kertvárosba vezető útszakasz csomópontjának fejlesztése. A centrum irányából a fejlesztést követően a korábbi egy sáv helyett két sávon haladhatnak a járművek Tiszavasvári felé, egészen a Derű utcáig. A közúti jelzőtáblák helyett jelzőlámpákat helyeztek ki, biztosítva a közlekedésvédelmet. A munkálatokat legfőképpen a megnőtt forgalom indokolta.

„Amióta nyugati elkerülő is van, megnőtt a forgalom az autópályaelérés szempontjából. Ez történt többek között az Atlétikai Centrum miatt is. Mindez indokolta, hogy a közlekedésbiztonságot erősítsük, illetve az út kapacitását növeljük. Már 2x2 sávban lehet közlekedni a Derű utcáig a belváros felől. Előtte természetesen ott van a felüljáró vagy a Mező utcai csomópont. Kirajzolódik az a fejlesztési program, mely reméljük, nagymértékben segíti majd a Nyíregyházán közlekedőket” – mondta beszédében dr. Kovács Ferenc polgármester.

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a projektátadón kiemelte, hogy ez a csomópont szerves része az elmúlt években Nyíregyházán megvalósuló tudatos közlekedési infrastruktúra fejlesztésének.

„2014-re tudok visszatekinteni, amikor a LEGO-féle két körforgalom megépült, és a kerékpárút. Utána arról beszéltünk közösen, hogy a Mező utcai csomópontot kellene kialakítani, melyet 2017-ben adtunk át, ezt követően jött a Szélsőbokori út. Ezek olyan forgalmas utak, ahova hazajönnek az emberek, és ahol van egy ipari terület – tehát ide járnak dolgozni is. Ezért óriási forgalom van.”

A projekt szeptember elején fejeződött be, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával.

Kapcsolódó galéria

Tiszavasvári - Derkovits utca csomópont átadó