Fejlesztésekben gondolkodnak a cégek (I.)

ContiTech Magyarország Kft.
Nagyszabású építkezések, munkahelyteremtés

 

A ContiTech-nél folyamatos a munkahelyteremtés a beruházások következtében

„A ContiTech Magyarország Kft.-nél, a Continental nyíregyházi telephelyén a korábbi években és a jelenleg is zajló fejlesztéseknek köszönhetõen a cég stabil háttérrel rendelkezik. Az egyik legfontosabb mérföldkõ a személygépkocsi hûtõ-fûtõ tömlõk gyártásának beindítása a Volkswagen valamennyi európai gyára számára, melynek fejlesztését a második kaucsuk-keverék keverõsor beüzemelése mellett a jövõ évre tervezzük. Az új technológiai beruházásokat, a meglévõ késztermék és egyes légrugó termékek gyártáskapacitásának bõvítését új logisztikai épület is követi. A kaucsuk-keverõ centrumunk egy kétszintes (2000 négyzetméteres) raktárkomplexummal bõvül, míg a gyár többi egységének kiszolgálására egy másik 4500 négyzetméteres logisztikai csarnok épül. Ezen beruházások eredményeként továbbra is hozzájárulunk az újabb munkahelyek teremtéséhez Nyíregyházán és a térségben.”

 

LEGO Manufacturing Kft.
Tovább épül a gyár

 

A LEGO terve továbbra is egyértelmû – a kapacitás növelése

„A 2014-ben átadott, mintegy 122  000 négyzetméteres új LEGO gyár egyes termelési területei a kapacitásigény növekedése miatt hamar szûkösnek bizonyultak. Mivel a termelési kapacitásunkat folyamatosan a piaci kereslethez igazítjuk, egy újabb beruházás keretében tovább építjük a gyárunkat. A jelenleg már javában zajló bõvítés a tervek szerint mintegy felével növeli meg a gyár területét, új termelõcsarnokok, kiszolgálóhelyiségek, kézi és automata raktárak épülnek. Emellett új technológiák telepítése és újabb termékek gyártása várható a közeljövõben. A nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetõen tehát még több gyerekhez juthatnak majd el a Nyíregyházán készülõ LEGO játékok.”

 

MARSO Kft.
Informatikai innováció

 

A MARSO-nál egyre nagyobb szerep jut a digitalizációnak

„A MARSO Kft. jövõje az innovációban rejlik. Az informatikai fejlesztésekre és a vevõi elégedettséget szolgáló új, „mobil- és okos­készülék-barát” megoldásokra koncentrálunk. 2017-ben elsõként jelentünk meg a piacon MARSO­PONT mobilalkalmazásunkkal, amivel többek között egyszerû idõpontot foglalni szervizeinkbe, lehetõséget nyújt az autónk költségeinek nyilvántartásában, sõt, a jövõben akár szervizkönyvként is szolgálhat. A tech­nológiai fejlõdés hihetetlenül gyorsan zajlik napjainkban és hoz újabbnál újabb lehetõségeket. A fogyasztói igényeket is megelõzve-formálva szeretnénk lépést tartani a 21. század információtechnológiai vívmányaival.”

 

Michelin  Hungária Kft.
Növekvő kapacitás, rugalmasság

 

A Michelin még 2015-ben indított jelentõs beruházást, aminek már látszik az eredménye

„A  Michelin  Hungária Kft. nyíregyházi személy­ab­roncs­gyárában olyan autókra készülnek abroncsok, mint a Porsche, a Ferrari vagy a Land Rover. A szupersport szegmens piaci elvárásainak megfelelõen a kisszériás, gyakori méretváltást igénylõ, kiváló teljesítményû termékek gyártása különleges szakértelmet kíván. A gyár folyamatosan alkalmazkodik a vevõi igényekhez. A 2015-ben indított, 40 millió eurós beruházás eredményeként 100 új mun­kahely jött létre. Megkezdõdhetett az újfajta, defekttûrõ abroncsok gyártása is. Nõtt a gyár méretváltási kapacitása, még rugalmasabban tud reagálni az elsõ­szerelõi és utánpótláspiac megrendeléseire.”

(Szerző: Tarczy Gyula)