Fel a nyúlcipőkkel - szombaton ismét Nyuszifutás Nyíregyházán!

A nyolcvanas években szervezték meg első alkalommal Nyíregyházán a Nyuszifutást. Azóta rendszeresen ezzel a programmal kezdődnek a tavaszi programok. Március 31-én szombaton immár 27. alkalommal rendezik meg az eseményt a Városi Stadionban.

- Bízunk benne, hogy idén is sokan kilátogatnak majd a programra, és több mint ezren sportolnak együtt. Mi igyekszünk úgy megszervezni a napot, hogy mindenki jól érezze magát - mondta Dajka László főszervező.

A legkisebbeknek 400, a felsőtagozatos iskolásoknak 800, a családoknak szintén 400 métert kell majd teljesíteniük. Számos kiegészítő program is várja a családokat, így lesz Tapsi Expressz, cukorágyú és nyuszisimogató is. A rendezvény támogatói évek óta segítik a szervezőket.

- Regionális pénzintézetként szívesen támogatjuk a napot, mert családok érkeznek a Nyuszifutásra, akik így egy színvonalas eseményen vehetnek részt. Nagyon jó a kapcsolat a Nyíregyházi Sportcentrummal, munkájuk évek óta garancia arra, hogy profi lesz a szervezés - mondta Kola János a Tiszántúli Takarék lakossági üzletági igazgatója.

A programok között szerepel a tojáselkapó és a célbadobó verseny is, Lulu bohác pedig 500 lufival érkezik. A szervezők mindenkit arra kérnek, aki csak teheti, nyuszis jelmezben fusson. A mozgás után finomságokat is lehet kóstolni.

- Mecénásként segítjük a Nyuszifutást, sok gyerekre és családra számítunk, akiknek szeretnék péksüteményekkel kedveskedni, hogy a mozgás után legyen energiájuk. 2006 óta rendszeresen jelen vagyunk a Nyuszifutáson, remélem ez a jövőben is így lesz - mondta Dusinszki József a Nyíregyházi Kenyérgyár ügyvezető igazgatója.

Kósa Árpád, a Sportcentrum ügyvezetője elmondta, ez lehet az utolsó Nyuszifutás a stadionban a létesítmény átépítése miatt. A szombati rendezvény közös bemelegítéssel kezdődik 10 órakor, a nap során pedig mindenki ajándékot kap. Dél körül több mint száz tombolát sorsolnak ki.

Dankó László