Felkészülés előtt a kosarasok - Nagy Krisztián a fővárosban folytatja

A Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda együttese vegyes évet tudhat a háta mögött. A Hepp-kupában ismét a fináléba jutott, a bajnokságban viszont a rájátszás nem úgy sikerült ahogy szerették volna. A klub vezetése most a jövő évi keret kialakításán dolgozik. Több fiatal nyíregyházi játékossal mindenben megállapodtak, és további érkezők is várhatók.

Fazekas Csaba, Mokánszki Máté és Sitku Márton is a korosztályos válogatott tagja, Nagy Krisztián viszont távozik, ő a fővárosban folytatja pályafutását. A felkészülés egy képzőtáborral kezdődik.

- Július 23-án kezdődik az egy hetes képzőtáborunk, melyre mindenkit szeretettel várunk akik az utánpótlásban dolgoznak. A keret felkészülése egy héttel később indul, itt még lesznek hiányzók, az ideális légiós kiválasztása ugyanis még folyamatban van, ő biztosan nem lesz ott az első tréningeken - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A vezetés szeretett volna újabb nyíregyházi kötődésű kosarasokat visszacsábítani a megyeszékhelyre, de mivel a játékosoknak volt „A” csoportos ajánlata is, így azt választották. A felkészülés során több edzőmérkőzést is játszik majd a csapat, egy miskolci tornán már biztosan részt vesz az együttes, de hazai környezetben is pályára lép. Itt még szervezés alatt állnak az ellenfelek.

Dankó László