Felkészülési torna kapusbravúrokkal
Szentesre utaztak a vízilabdások.

 Szentesen, a Városi Sportuszodában augusztus 25 – 27-én rendezték a II. Szegvár Takarék Kupa vízilabda tornát, 2006-os születésű játékosoknak. Összesen 16 együttes nevezett (két lány csapat is), és negyven mérkőzést játszottak. A kétnapos tornán a nyíregyházi Aqua SE korosztályos csapata is részt vett Urbin Tibor irányításával.

- Erős ellenfeleket kaptunk már a csoportmérkőzéseken is. Magabiztosan győztünk a Kistarcsa ellen (7-1), a másik két csoportmeccsen sajnos kikaptunk a Szolnoktól (5-10) és a Kecskeméttől (5-10) is. A csoportkört a harmadik helyen zártuk, így a másik csoport harmadik helyezett csapatával játszottunk selejtezőt. Az ellenfelünk ezúttal a Csongrád volt, ahol szoros küzdelemben 5-7-re kikaptunk. A bajnoki felkészülést remekül szolgáló torna utolsó mérkőzésén a 10-11. helyért a nagyobb erőt képviselő Szeged ellen ugrottunk a vízbe, akiket remek játékkal 7-3 arányban sikerült legyőznünk! A legtöbb gólt (16) Virág Bence lőtte, aki ezzel csapat házi gólkirálya lett. Kiemelkedően szerepelt még Radóczi Barnabás is, aki 10 gólt dobott. Ami számunkra igazán örömteli, hogy a II. Szegvár Takarék Kupa vízilabda torna legjobb kapusa a nyíregyházi Pelle Levente lett, aki az egész torna alatt kiemelkedően védett. A mostani elismerés azért is nagy dolog hiszen a legjobb kapusról és mezőnyjátékosról a tornán résztvevő 16 csapat edzője döntött egyhangúlag - mondta a szakvezető. 

Az Aqua SE az elmúlt években már jó néhány tehetséget kinevelt a hazai vízilabdázás számára. Kapus poszton nem Levente az első ígéretes tehetség. Talán sokan emlékeznek a korosztályos válogatott, jelenleg az Egerben vízilabdázó Csiszár Boldizsárra, akinek szintén Nyíregyházáról indult sportpályafutása.