Fellobbant a harmadik gyertya lángja a Damjanich laktanyában

December 9-én fellobbant az adventi koszorú harmadik gyertyájának lángja az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred székhelyén, a nyíregyházi Damjanich laktanyában. A gyertyagyújtáson az ezredtörzs állománya és az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái vettek részt.

 

Az ünnepség nyitásaként egy adventi imát hallgathattak meg a jelenlévők Jakab Kata tartalékos főtörzsőrmester előadásában. Ezt követően Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel. Kiemelte, hogy az adventi időszakban fontos, hogy lelkünket és szívünket megtisztítva, felkészülve várjuk az ünnep eljövetelét. Beszédét Müller Péter egyik karácsonyi idézetével zárta.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szentesi Csaba alezredes, görögkatolikus tábori lelkész is, aki ünnepi beszéde után szaloncukorba rejtett adventi üzenettel lepte meg a katonákat.

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját, amely az örömöt szimbolizálja, Miklós Bence főtörzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa gyújtotta meg.

 

Szerző: Szidor Viktória hadnagy

Fotók: Fehértói Mihály tartalékos zászlós

Kapcsolódó galéria

Fellobbant a harmadik gyertya lángja a Damjanich laktanyában