Félmilliós díjazás
Az ország egyik legrangosabb kispályás labdarúgó tornáját rendezik január elején Nyíregyházán. A Kelet-Magyarország-Eissmann Kupára 36 csapat érkezik. Nevezni december 24-éig lehet.

11. alkalommal rendezik meg január 8–10. között a kispályás labdarúgó tornát, melyre nagy az érdeklődés. 16 együttes már most jelentkezett, és a szervezők abban bíznak, idén is összejön a 36-os létszám. A verseny támogatója is indít csapatot, amelytől jó eredményt várnak, de már annak is örülnek, hogy több mint egy évtizedes múltra tekinthet vissza a kupa.

– Amikor elindítottuk a tornát, szerettünk volna hagyományt teremteni vele, de nem gondoltuk, hogy több mint egy évtizedet él meg. Nagyon örülünk neki, és remélem, ezúttal is hozzák majd a csapatok azt a teljesítményt, melyet az elmúlt esztendőkben megszoktunk – mondta Lénárt Krisztián, az Eissmann Hungaria Kft. gazdasági igazgatója.

A torna ezúttal is pénzdíjas, 500 000 forintot osztanak szét a dobogósok között. De értékelik a gólkirályt és a legjobb játékosokat is. A helyszín viszont új lesz.

– A Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítása miatt a FILO Focicsarnokban játszanak majd a csapatok, műfüvön. Korábban élvonalbeli labdarúgók is pályára léptek, és bízunk abban, hogy most lesznek profi játékosok is az eseményen – mondta Dajka László főszervező.

Nevezni december 24-éig lehet. A résztvevők előbb csoportmérkőzéseket vívnak, majd a döntőre január 10-én kerül sor.

Dankó L.