Felvételi Élménynapot tartottak ma a Nyíregyházi Egyetemen – Programokból nem volt hiány!

Tájékoztató és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket, elsősorban középiskolásokat. Az élménynapon a felvételire készülők betekintést nyerhettek az egyetem hallgatói és tudományos életébe.

Többek között 3D nyomtatással készült titán csípőprotézis elektronmikroszkópos képét is megtekinthették az érdeklődőket az egyetemen. Az intézmény Felvételi Élménynapján megannyi érdekes program, előadás és bemutató várta, elsősorban a felvételire készülőket.

Az egyetem valamennyi intézete készült az Élménynapra. A Zenei Intézetnél például táncfolklorisztikai előadásra, filmvetítésre is beülhettek az érdeklődők.

Gazdasági társasjátékok, sőt még poker is volt a Közgazdász Kaszinó keretein belül; az érdeklődő fiatalok játszva, szórakozva ismerkedhettek meg az egyetem hallgatói és tudományos életével, oktatóival.

A tavaly indult és sikeres kezdeményezésnek az volt a célja, hogy az egyetem, Nyílt Napja mellett egy kötetlenebb, informatív napot is biztosítson az érdeklődőknek.

Dr. Minya Károly mb. oktatási rektorhelyettes elmondta:

Természetesen az is nagyon jó, amikor a különböző középiskolák minket meghívnak és kérnek, hogy mutassuk be az egyetemet például egy prezentáció keretében, válaszoljunk a diákok kérdéseire – de mégis a legjobb az, ha maguk a középiskolások jönnek ide el, megnézik ezt a csodálatos épületegyüttest, láthatják, hogy milyen szép környezetben van az erdő mellett, csodálatos, parkosított környezetben. Közben pedig itt meggyőződhetnek arról, hogy nálunk a hallgató nem egy Neptun-kód, hanem fontos számunka, ha szükséges, akkor 'megfogjuk a kezét' és segítjük őt.

A Hallgatói Önkormányzati Testület is tartott előadásokat, programismertetőt. Az érdeklődők visszajelzései alapján szinte teljesen biztos, hogy jövőre is szervez Élménynapot a Nyíregyházi Egyetem.