Fennállása legrangosabb versenyére készül a Speedway Ring

Fennállása egyik legrangosabb versenyére készül a Speedway Ring. Május 14-én rangos mezőny érkezik az EB Challenge-re, a tét pedig az Európa-bajnoki döntőbe kerülés lesz. 

A Nagyhalász Speedway Ringen beindult az élet. Az elmúlt időszakban egy lengyel csapat és több magyar motoros is itt tréningezett, a pálya pedig az egyik legrangosabb versenyére készül. Május 14-én itt tartják az egyik SEC Challenge fordulót. Előtte Ausztriában, Olaszországban, Lettországban és Debrecenben lesz egy selejtező, az innen továbbjutó motorosok harcolhatnak majd azért a szabolcsi pályán, hogy bejussanak az EB döntőjébe. Az első öt kvalifikálhatja magát a fináléra. 

- Nagy az érdeklődés a verseny iránt a média részéről is. Egy lengyel társaság szeretné élőben, interneten közvetíteni az eseményt, lesz rádiós közvetítés, a promóter pedig kérte, hogy alakítsunk ki egy külön stúdiót, ahol interjúk, fotók készülhetnek. Természetesen a depóban ezt is megoldjuk. Nagyon komoly motorosok jönnek, és bízunk abban, hogy izgalmas futamokat láthat a közönség - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

2019-ben rendezett már hasonló versenyt a Speedway Ring, akkor az orosz Grigorij Lagutát nem lehetett megállítani, minden futamát megnyerve győzött, megelőzve a francia Bellegot és a cseh Miliket. Most is komoly mezőny várható, sőt, kilenc éves fennállása legrangosabb viadalát szeretné megrendezni a pálya. Ráadásul ez az utolsó előtti verseny lesz a létesítményben, az őszi páros EB verseny után a Nagyhalász Speedway Ringen nem rendeznek több salakmotorversenyt. Így aki szeretne élőben látni olyan motorosokat akik közül többen a világ elitjéhez tartoznak, annak érdemes május 14-én kilátogatnia a pályára.