Fenntartható iskolakezdés – Ne dobd ki az iskolatáskád! elnevezéssel ismét akció indul a rászoruló családok megsegítésére

A fenntartható iskolakezdés és a rászoruló családok támogatása jegyében Nyíregyháza önkormányzata és az ÉAK Nonprofit Kft. 2024. július 8. és augusztus 24. között „Ne dobd ki az iskolatáskád” elnevezéssel ismét közös gyűjtőakciót szervez. A több éve megszervezett akció során használt, de még jó állapotú, iskolakezdéssel kapcsolatos tárgyakat várnak adományként. A tárgyadományokat két helyszínen, a Korányi F. u. 3. szám, valamint a Kerék u. 1. szám alatt található Hulladékudvarokban lehet leadni.

Ne dobd ki az iskolatáskádat, inkább adományozd el, hogy másoknak is segíthess! – hangozhatna a Nyíregyháza önkormányzata és az ÉAK Nonprofit Kft. közös gyűjtőakciójának mottója, amelyet a fenntartható iskolakezdés támogatása érdekében szerveznek meg. A hosszú évek óta megszervezett kezdeményezés keretében használt, de még kiváló állapotú iskolai felszereléseket várnak, mint például iskolatáskák, tolltartók, tornazsákok, írószerek, füzetek és mappák. Petró Árpád, az immár kétszeres Marketing Gyémánt Díjjal elismert ÉAK Nonprofit Kft. cégvezetője kiemelte, az adományok révén a rászoruló gyermekek teljes felszereléssel indulhatnak neki az új tanévnek, ezzel jelentős segítséget nyújtva a rászoruló családoknak.

„Ezzel az akcióval két fő cél valósul meg: az egyik a hulladékgazdálkodási prioritás, különös tekintettel az újrahasználat fontosságára. Ez azt jelenti, hogy olyan tárgyakat és eszközöket gyűjtünk össze a lakosságtól, amelyek már nem képviselnek számukra esztétikai értéket, de még jó állapotban vannak. A másik fő cél pedig az adományozás és jótékonyság előmozdítása”

– mondta Petró Árpád, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. cégvezetője.

A cégvezető hozzátette, a lakosságtól begyűjtött adományokat a társaság olyan szervezeteknek továbbítja, amelyek ezeket eljuttatják a rászorulókhoz, ezzel biztosítva a biztonságos iskolakezdést. Arra kérik az adományozókat, hogy olyan iskolaszereket adjanak le a nyíregyházi hulladékudvarokban, amelyek jó szívvel továbbadhatók. Az akció célja, hogy ne csak segítséget nyújtsanak a családoknak, hanem egyúttal a környezettudatos gondolkodást is erősítsék. Az ÉAK Nonprofit Kft. annak érdekében, hogy a lakosságot megismertesse a helyes hulladékgyűjtési gyakorlattal, egy évben több akciót is szervez a gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

„Hisszük, hogy a lakosságnak el kell mondani, meg kell mutatni a hulladékgyűjtés helyes gyakorlatát, mert csak így tudjuk hatékonyan kezelni saját erőforrásainkat és eszközeinket. Ennek érdekében az év folyamán több olyan akciót szervezünk – külön a gyermekek és külön a felnőttek felé –, amellyel ezt a helyes gyakorlatot át tudjuk adni. Januárban karácsonyfagyűjtő akcióval indítjuk az évet, de egész évben több olyan rendezvényt tartunk, illetve akciót szervezünk, amellyel az általunk kívánt mondanivalót át tudjuk adni a lakosság számára”

– hangsúlyozta a cégvezető.

A társaság a marketing hatékony eszköze révén rendszeresen tart iskolai órákat is, ahol a helyes hulladékgazdálkodásra oktatják a diákokat. A legnagyobb rendezvényük azonban a Szelektív Szombat, amelyen az egész családot megszólítják. Ezen a napon a felnőttek és a gyerekek együtt tanulhatják meg a fenntartható hulladékgazdálkodással kapcsolatos legfontosabb teendőket, elősegítve ezzel a környezettudatos szemlélet kialakítását.