Fiatal csapat lesz a Fatum - hat saját neveléssel

Elkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások hazai környezetben dolgoznak, és az U20-as csapat tagjai is a felnőttekkel edzenek. A következő szezonnak egy fiatal kerettel vág neki az együttes, hat saját nevelésű játékossal.

Megkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes az U20-as csapat tagjaival közösen tréningezik, és egyelőre még vannak hiányzók, mivel hárman is a válogatott edzőtáborában  vannak, a légiósok pedig a jövő héten érkeznek. 

- Hétfőn érkezik három külföldi játékosunk, majd rövidesen a három válogatott röplabdásunk is csatlakozik hozzánk. Három felkészülési tornán veszünk részt, melyek közül az egyik a hagyományos Fatum Kupa lesz szeptemberben, ahol jó csapatok ellen lépünk pályára. A Lugoj, a Kamnik és a Békéscsaba érkezik hozzánk a tervek szerint. Aztán Romániába utazunk, és Békéscsabán veszünk részt egy tornán, így összesen 9 edzőmérkőzést játszunk a felkészülés során - mondta Adrian Chylinski, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője. 

Az elmúlt évek legfiatalabb csapatával vág majd neki a szezonnak a Nyíregyháza, hat saját nevelésű játékossal. A mindössze 15 éves Pampuch Gréta is a felnőtt csapatot erősítheti a következő idényben. A tehetséges játékos édesapjával az U18-as válogatott tagjaként az Európa-bajnokságon vett részt nyáron. Pintér Andrea hétfőn már a többiekkel készült, de egyelőre még óvatosnak kell lennie. A jobb kezén az egyik ujját megműtötték a nyári szünetben, és kedden ellenőrizték az orvosok, hogy gyógyul a testrész. Szerencsére mindent rendben találtak. A Fatum Nyíregyháza a következő napokban is hazai környezetben dolgozik, az utánpótlás együttes tagjai számára pedig motiváló, hogy a felnőttekkel edzhetnek, és többen közülük már be is mutatkoztak az Extraligában.