Fiatal csapattal vág neki a szezonnak a Fatum Nyíregyháza

Készül az októberi bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások kerete több helyen megváltozott a nyári szünetben, és egy fiatal csapattal vág neki a szezonnak a csapat. A héten a légiósok is megérkeztek. 

Natasha Calkins, Marija Skoric, Pintér Andrea, Kump Alíz és Paulina Zaborowska. Ők a Fatum Nyíregyháza új játékosai. A három magyar válogatott röplabdás még a nemzeti csapattal készül, a légiósok pedig folyamatosan érkeznek, és kapcsolódnak be a munkába. A csapat egy hete kezdte a felkészülést.  Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője kiemelte, fiatal kerettel vág majd neki az idénynek a csapat, melynek fele saját nevelésű röplabdás. Pampuch Gréta is a  felnőttekkel készülhet, az utánpótlás bajnokság mellett az Extraligában is játszhat a korosztályos válogatott. A klub vezetés már korán elkezdte a keret kialakítását. 

- Még tartott az előző évi bajnokság, amikor már elkezdtük kialakítani a keretet. A hosszabb utat választottuk azzal, hogy a saját nevelésű fiatalokra, és a magyar játékosokra támaszkodunk, de szeretnénk a saját értékeinket megtartani. A Nyíregyházi Sportcentrum U17-es és U20-as csapata is tavaly bronzérmet szerzett, és a fiatal tehetségekből akarjuk kihozni a maximumot. Van négy rutinosabb magyar válogatottunk, akik példát mutathatnak a hozzáállásukkal is. Bízom abban, hogy négy légióssal kiegészülve jó eredményt érnek majd el  - hangsúlyozta Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Adrian Chylinski vezetőedző a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy 9 magyar játékossal vágnak neki a szezonnak, azaz a 13 fős keret nagy része hazai, sőt nyíregyházi kötődésű. A csapat szeretne mind a kupában, mind a bajnokságban dobogón végezni. Paulina Zaborowska most érkezett, és az előző szezonban a Łódź csapatát erősítette, és a Bajnokok Ligájában az 5. helyen végeztek, a Lengyel Kupában pedig ezüstérmet szereztek. Adrian Chylinski, jól ismeri, hiszen dolgoztak együtt a lengyel gárdánál.

- Ismertem Adriant, és ez fontos volt a döntésnél, amikor a Nyíregyháza szerződést ajánlott. Beszéltem a vezetőedzővel, és végül igent mondtam. Remélem sikeres lesz a szezonunk, és szeretném, ha érmet szereznénk -  mondta Paulina Zaborowska.

Marija Skoric nem ismeretlen az Extraliga követőinek, korábban játszott a Szent Benedekben és a DVTK-ban is. De volt légiós Franciaországban és Romániában, számos nemzetközi mérkőzésen lépett pályára. 

- Még csak pár napja vagyok itt, de nagyon tetszik minden. A lányok nagyon aranyosak, kedvesen fogadtak, a stáb pedig nagyon profi. Jó körülmények között dolgozhatunk, így remélem minden rendben lesz a szezon során is – tette hozzá Marija Skoric.

A Nyíregyháza hazai környezetben készül, szeptemberben pedig ismét a Fatum Kupa házigazdája lesz. Már lehet bérleteket vásárolni a találkozókra, és idén lesz nyugdíjas bérlet is, előbbi ára 24 000, utóbbi pedig 12 000 Ft-ba kerül az egész szezonra.