Fiatalokkal a B csoportban
A B csoportra készül a Marso Nyíregyháza férfi kosárlabda-együttese. Főként nyíregyházi fiatalokra számít a szakmai stáb, akikkel szeretne visszajutni az élvonalba.

Bár a pályán nem tudta kiharcolni az „A” csoportban maradást a Nyíregyháza, mégis felcsillant a remény, hogy ha a Vasas nem vállalja az élvonalbeli tagságot, maradhat a legjobbak között a férfi kosárlabdacsapat. Most úgy tűnik, a fővárosiak elindulnak, a Marso Nyíregyháza pedig a „B” csoportra készül, elsősorban fiatal, saját nevelésű játékosokkal.

Egy erős magyar magot szeretnénk kialakítani, akikkel ki lehet harcolni az „A” csoportba kerülést. Több játéklehetőséget kaphatnak majd a saját nevelésű fiatalok, a fejlődésük szempontjából ez fontos, mert rutint szerezhetnek – mondta Sitku Ernő, a Marso Nyíregyháza szakmai igazgatója.

A tavalyi keretből néhány kosarast keresnek más kluboktól. Lekli József a Vasasnál folytatja mint másodedző, és Nagy Krisztiánnak is van „A” csoportos ajánlata. Debrecenben is szívesen látnák a tehetségesebb fiatalokat, így nem egyszerű a keretet egyben tartani. Az biztos, hogy a következő szezonban csak egy légiós szerepelhet az együttesben, így a magyar játékosokra komolyabb szerep hárul. Az új Continental Arénában viszont ismét otthonra lel majd az együttes, ami nagyban segíti a munkájukat.

Dankó László