Figyelem figyelem, szombaton indul a Mikulás Expressz - Ismét lesz Mikulás futás

Ismét lesz Mikulás futás Nyíregyházán. Szombaton a Városi Stadionba várják a szervezők a családokat. Számos kiegészítő program is várja a sportolni vágyókat. 

Közel három évtizede minden évben ha december, akkor Mikulás futás Nyíregyházán. Idén sem maradhat el a program, 7-én szombaton 10 órától ismét várják a szervezők a város lakóit a Városi Stadionba az OTP Bank Mikulás futásra. Legutóbb több mint kétezren vettek részt az eseményen, és bíznak abban, hogy most is sokan elindulnak. Számos kiegészítő program is várja a családokat. 

- Működik a Mikulás Expressz, ami minden évben hatalmas siker, és lesz cukorágyú is. Minden résztvevő tombolát kap, mellyel értékes ajándékokat lehet nyerni. Közel 100 ajándékkal készültünk - mondta Dajka László szervező.

Több korosztályban állhatnak rajthoz az indulók. A táv nem nagy, így azok is bátran nekivághatnak, akik nem sportolnak rendszeresen. 

- Egy kört kell teljesíteniük az óvodásoknak, iskolásoknak és a családoknak is, azaz 400 métert kell futni. Ehhez nem kell külön edzeni, és mivel nem versenyről van szó, akár sétálva is teljesíthető a táv – tette hozzá Bíróné Nádasi Marianna szervező. 

A családi futásnál fontos kitétel, hogy a családtagoknak – egy felnőttnek és egy gyereknek - kézen fogva kell célba érniük. A cél az, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, és rendszeresen sportoljanak. Több olyan magyar bajnok is van Nyíregyházán, aki egykoron gyerekként maga is részt vett a Mikulás vagy a tavaszi Nyuszi futáson. Mivel szombat munkanap, így az iskolákban tanítás van. Több intézmény jelezte, hogy a testnevelés óra keretében a Mikulás futáson indulnak. Lesz Mikulás szépségverseny is, így érdemes beöltözni. Az első három helyezett díjat kap.