Figyelemfelkeltő rendőrségi napok

Hogyan hagyjuk a lakást több napra biztonságban, mire figyeljünk zsúfolt közterületen, és mit tehetünk saját biztonságunk érdekében. Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi napján. Az Országzászló téren bűnmegelőzési szakemberek, biztonságtechnikai cégek, nyílászárógyártók és zárszaküzletek dolgozói látták el tanácsokkal az érdeklődőket.

 

Minimális ráfordítás – Nagyobb biztonság

 

Fehérvári Marietta, r. százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a rendezvény célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy minimális anyagi ráfordítással és egy kis odafigyeléssel a vagyon elleni bűncselekmények jelentős része megelőzhető.
A vagyonvédelmi napon az ingatlanok és a személyek védelmére is felhívták a figyelmet. Mindezek mellett volt rendőrkutya és önvédelmi bemutató, családi vetélkedő, de tánccsoportok is színesítették a programot. Az érdeklődők hasznos információkhoz juthattak a turisztikai szezon kezdeté.

 

Közlekedik a család

 

A Vagyonvédelmi Nap mellett rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság a Közlekedik a család című országos vetélkedő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi döntőjét. A sorozat célja, hogy a szakemberek felhívják a közlekedésben részt vevők figyelmét a helyes közúti magatartás szabályaira, és a megfontolt viselkedés jelentőségére. A területi megmérettetésben a versenyzők tesztlapokat töltöttek ki, szimulált balesetben sebesültet mentettek és számot adtak vezetéstechnikai tudásukról. A megyei fordulókból egy-egy család juthat az országos döntőbe, ahol a fődíj egy személygépkocsi lesz.

M. E.