Figyelemmel a mozgáskorlátozottakra

Gondoljunk csak az augusztus 26-án átadásra kerülő integrált játszótérre, vagy a VIDOR Fesztivál programfolyamában a Tiszta Szívvel című film Esélycentrumban és az ország legnagyobb szabadtéri mozijában történő vetítésére, vagy a MŰvész Stúdióban játszott, a Pillangók szabadok című előadásra.

Annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők, mozgásukban korlátozottak esélyegyenlősége a kultúra területén a VIDOR Fesztivál ideje alatt is maradéktalanul érvényre juthasson, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete a városban 2016. augusztus 26-tól egy héten keresztül kiemelten ellenőrzi a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyek jogszerű igénybevételét.

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy erre vonatkozó jogosultság hiányában hagyják szabadon a mozgáskorlátozottaknak kijelölt pakolóhelyeket! Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, a szabálysértők fix összegű 50 ezer forint helyszíni bírságra, vagy feljelentés esetén fix összegű 100 ezer forint szabálysértési bírságra, a mozgásában korlátozottak részére kiadott parkolási igazolványt jogszerűtlenül használók, vagy azzal visszaélők büntető feljelentésre, és a kártya helyszínen történő elvételére számíthatnak.

Dr. Kása Brigitta aljegyző

(Fotó: internet)