hirdetés
2010 óta minden évben megrendezik Nyíregyházán a Sóstó Serfesztet. Tavaly a koronavírus-világjárvány nem tette lehetővé, hogy megtartsák, ezért idén ünneplik a jubileumot, a szervező Tisza Event csapata (céljuk, hogy az értékteremtő vidéki termelőket a gasztronómia szereplőivel összekapcsolják) 10. alkalommal várja majd a sörök szerelmeseit augusztus 6-án, kora délutántól, a tervek szerint vasárnapig Sóstógyógyfürdőn.
A X. Sóstó Serfeszt Nyíregyháza olyan minőségi fesztiválja szeretne lenni, amely az igényes gasztronómia bemutatásával pár napra izgalmas helyszínévé varázsolja a megyeszékhely legszebb részét, Sóstógyógyfürdőt.
Fókuszban a különlegességek
A szervezők célja, hogy a különleges italok és a minőségi gasztronómia találkozása új dimenziót nyisson az értő közönség számára.
Folytatják a hagyományt
– Folytatva a hagyományt – miszerint 80 féle sört kóstolhatnak az arra nyitottak –, idén is hasonlóan színes skálát szeretnénk felvonultatni a környék legjobb kisüzemi sörfőzdéitől egészen a „nagyokig”, emellett pedig kiváló hazai borok és pálinkák is megtalálhatóak lesznek majd a rendezvényen. A gasztronómiáról több fronton is a Horgonyzó Kisvendéglő fog gondoskodni – tájékoztatták szerkesztőségünket.
A fesztivál „étlapja”:
Halas stand:
– Füstölt harcsa pástétom, házi tepertős pogácsával
– Hal tepertő, kapros szósz
– Calamari fritti, lime-os majonéz
– Lök’ fish
– Chips burgonya
Street food stand:
– Retro burger
– Bacon & cheese burger
– Tarja burger
– Sajtos grill kolbász, házi mustár, sörös hagyma, kovászos buci
– Chips burgonya
Húsos stand
– Egészben sült csülök, házi mustár, torma,
kovászos buci
– BBQ csirkeszárny
– Extrák: chips burgonya, kovászos uborka, burger szósz, házi mustár
A rendezvény 2021. augusztus 6-án kora délután kezdődik, estébe nyúló koncertekkel, helyi zenekarokkal és a tervek szerint egészen vasárnapig várja majd az érdeklődőket.