Focikarácsony
A szokásos Focikarácsonnyal zárta az évet a Bozsik Akadémia. Az ünnepségen a Nyíregyháza Spartacus vezetése és játékosai is részt vettek.

 13 korosztályban több mint 300 fiatal focizik a Bozsik József Labdarúgó Akadémia együtteseiben. Pár éve még több jelenlegi Szpari játékos is valamelyik korosztályos csapatban szerepelt.

- Furcsa érzés most a másik oldalon, a díjátadók között lenni, mivel hat hasonló ünnepségnek lehettem része még gyerek koromban. Amikor 13 évesen engem választottak az év játékosának, hatalmas megtiszteltetésnek tartottam, hogy a Spartacus egyik játékosától vehettem át a díjat, és akkor arról álmodtam, egyszer én is a csapat tagja leszek. Sikerült - mondta Perger Bence, a Szpari kapusa.

Részt vett az eseményen Vámos Márk, Pálinkás Gergő, Ács Ádám, Ur László és Törtei Tamás is.

- Tavaly itt lehettem az ünnepségen, és titkon bíztam benne, hogy idén is meghívnak. Amikor én voltam gyerek, nekem nagyon fontos volt, hogy a felnőtt csapat tagjaival találkozhatok. Minden mozdulatukat lestük. Remélem, hogy ez most is így van, és tudom, hogy ez nagy felelősség is, ezért igyekszem ennek szellemében dolgozni, élni, hogy tényleg példaképek lehessünk - mondta Törtei Tamás.

További képekért kattintson a fotókra!

A klub vezetését Brekk János ügyvezető képviselte, aki szintén díjat adott át. A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kósa Árpád optimistán várja a következő hónapokat.

- Ma hosszasan egyeztettünk Révész Bálinttal, a Spartacus elnökével, és sok dologban megállapodtunk. Szeretnénk a következő évben szorosabb kapcsolatot kialakítani a Szparival, erre pedig minden esély megvan. A klub és a város segítségével idén több beruházás is megvalósulhatott, így a stadionban végre új műfüves pálya áll rendelkezésre, és az Örökösföldi Edzőcentrumot is birtokba vehettük. Az is bíztató, hogy Véber György vezetőedző Nyíregyházára érkezés után két nappal megkeresett bennünket, és azonnal egyeztettünk az utánpótlás helyzetéről - mondta Kósa Árpád.

Hasonlóan bízik az együttműködésben Feczkó Tamás, a Bozsik JLA vezetője is.

- Mozgalmas hónapok vannak a hátunk mögött, és komoly feladat elé állította az Akadémiát a belga auditálás illetve a bajnokságok átszervezése is. Az egyik legfontosabb feladat, hogy megállítsuk azt a folyamatot, hogy elvigyék a nagyobb akadémiák a játékosainkat. Ez nem megy egyik percről a másikra, de a Szpari segítségével ez lehetséges, ezért is fontos, az együttműködés - mondta Feczkó Tamás.

Díjazták az év legjobbjait:

U8 - Juhász Máté

U9 - Tuska Bálint

U10 - Bakó Zsombor

U11 - Murányi Attila

U12 - Kovalecz Soma

U13 - Ignéczi Martin

U14 - Herczku Alex

U15 - Talián László

U16 - Starosta Dávid

U17 - Magyar Gábor

U18 - Kulcsár Hunor

U19 - Ötvös Bence

Egész éves teljesítményéért díjat kapott: Németh Csaba

Jó tanuló-jó sportoló: Kovács Erik

Különdíjak: Balogh Bálint, Végső Előd, Listván Dominik, Nagy Máté, Gajdos Gergő, Duleba Sándor, Mogyorósi Ádám

Buús György kapusdíj: Poór László

Bozsik díj I. edzői kategória: Balogh Zoltán

Bozsik díj II. edzői kategória: Ruszlan Csernijenko

Bozsik díj egyéb kategória: Bekecs Sándor (sportmasszőr)

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)