Focistapalánták szállták meg Nyírszőlőst

Messi, Ronaldo és Dybala is feltűnt az edzéseken a nyírszőlősi közösségi parkban – igaz még csak a jövő reménységeinek mezein. A kisdiákok a nyári szünetben focitáborban csiszolhatják tovább technikájukat. A napközis rendszerben működő tábort Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezi meg már három éve.

Gál Csaba táborvezető elmondta, idén három turnusban közel háromszáz gyerek hódolhat itt szenvedélyének. Az első körben 81 fiú és 2 lány töltheti a táborban egy hétig a vakációját. Közülük a legtöbben már igazolt focisták, akik a szünidőben is szeretnék fejleszteni magukat.

További képekért kattintson a fotóra!

 

Szenvedély és hasznos kikapcsolódás

 

A pálya egyik szegletében az alapvető passzolási és labdakezelési technikákat finomítják szakedzők segítségével a gyerekek. Kicsit arrébb pedig a kapura rúgást, a támadást és a védekezést gyakorolják a diákok, de van egymás elleni játék is. A focistapalánták délelőtt két edzésen vehetnek részt. A gyakorlatokat forgószínpadszerűen végzik folyamatosan, pörgősen. Fáradtságot nem látni az arcokon, inkább örömmel rúgják a bőrt a fiatal labdarúgók. Nem is csoda, hiszen mindegyiküknek a foci a kedvenc sportja. Azonban nemcsak ezért szeretik a tábort.

– Kedvenc sportom a futball, és azért jó itt lenni, mert ilyenkor nem otthon ülünk és nyomjuk a telefont, hanem kint vagyunk a szabad levegőn és focizunk – mesélte lelkesen Hadobás Dominik.

 

A szabadidőre is gondoltak

 

A gyerekeket az edzés után felüdülés is várja, a szervezők minden délután más-más szabadidős programmal készültek számukra. Így sportvetélkedőn vehetnek részt, csobbanhatnak egyet az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium uszodájában, de stadionlátogatás is szerepel a tervek között.

 

Számos más lehetőség is szünidőben

 

Nem csak a focitábor várja idén nyáron a nyíregyházi gyermekeket. A város ebben az évben 20,4 millió forinttal támogatja 1600 kisdiák táborozását, akiknek a focitábor mellett hagyományőrző, képességfejlesztő, nyelvi, úszó- és Göllesz tábort is szerveztek.

 

Zadubenszki Norbert
(Fotó: Szarka Lajos)