Fogyatékkal élők találkozója

Horgolt angyalkák, gyöngykarkötők, játékfigurák, dekorált befőttesüvegek, karácsonyi díszek és megannyi szebbnél-szebb ajándéknak is kiváló szemet gyönyörködtető alkotás igazolja, hogy a fogyatékkal, vagy mássággal élők igenis fejleszthetők. Ez a célja annak az eseménynek, amelyet a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesülete szervezett az Esélycentrumban.

 

Fejleszteni a fogyatékkal élőket

 

– Be szeretnénk mutatni azt, hogy megfelelő segítséggel, esetleg, személyre szabottan nagyon értékes dolgokat lehet kihozni ezekből a sérülten született vagy szerzett betegségekből adódó megváltozott munkaképességű fiatalokból, gyerekekből. Szakmát lehet tanítani nekik és egyéb olyan kézügyességeket is el tudnak sajátítani, amik alapján értékes tárgyakat, értékes kiállítandó dolgokat tudnak alkotni és bemutatni. Nagyon fontos hogy a személyiségük formálását már egészen fiatal korban minél hamarabb kezdjük el – emelte ki a legfontosabbakat Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesületének elnöke.

 

Művészeti bemutatók

 

A eseményen a kreatív kiállítás mellett művészeti produkciókból sem volt hiány. A Fogyatékkal Élők Művészeti Csoportjainak Találkozóján résztvevő fiatalok színjátszás, vers és próza, ének, valamint tánc kategóriákban mutatták be tudásukat.

Piszár Tünde