Főhajtás Kölcsey előtt – A megújult kulturális központban ünnepeltek

A nyíregyházi önkormányzat ünnepi megemlékezésén dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntőbeszédében örömét fejezte ki, hogy a nyíregyháziak a magyar kultúra napját idén egy felújított épületben, a megújult Váci Mihály Kulturális Központban ünnepelhetik. A polgármester azt mondta: a magyar kultúra napja jó alkalom arra, hogy fejet hajtsunk egykori nagyjaink előtt és méltassuk azokat, akik korunkban folytatnak művészeti tevékenységet. Dr. Kovács Ferenc beszédében kiemelte Nyíregyháza kulturális értékeit. Elmondta, a város számos olyan kulturális programra és eredményre lehet büszke, amelyek öregbítik Nyíregyháza hírnevét. A megyeszékhely pezsgő kulturális élete tartalmassá teszi a mindennapokat és vonzóvá a várost a turisták számára, amiért köszönet illet mindenkit, aki tevékenységével hozzájárul a kultúra ápolásához és gazdagításához.


Az ünnepségen és a díjátadón készült képeinkért kattintson!

A magyar kultúra napja alkalmából megtartott ünnepségen átadták a Nyíregyháza Város Művészeti Életéért Barzó Endre-díjat. Az elismerést ebben az évben Balázs Attila fotóriporter kapta.

Az ünnepségen Isten, áldd meg a magyart... címmel a Kölcsey Ferenc Gimnázium irodalmi összeállítását láthatta a közönség, majd a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar Gál Tamás, Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével Bartók Béla Magyar képek és Erkel Ferenc Hunyadi László című művének nyitányát adta elő.

Művésztelepek kiállítása. Kattintson a képekért!


Az ünnepség után a Váci Mihály Kulturális Központban kiállítás nyílt a Sóstói Nemzetközi Éremművészeti és Kisplasztikai Alkotótelep gyűjteményéből, valamint a Nemzetközi Fametsző Művésztelep nyomataiból.


Szepessy Béla kiállításának megnyitóján készült fotóinkért kattintson!

A magyar kultúra napja alkalmából a Pál Gyula Teremben is nyílt kiállítás, ahol „Simplicissimus” címmel Szepessy Béla grafikusművész munkáit láthatják a művészetkedvelők.

F. A.

Fotó: Máté János