Folyamatosan érkeznek a felajánlások a Jónak lenni jó! akcióban

Meghaladta a tizenötmillió forintot a Jónak lenni jó adományvonalára érkezett felajánlások összege, illetve egyre többen csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz: művészek, sportolók ajánlják fel egy-egy féltve őrzött tárgyukat a műsorba. Az akcióhoz december 15-éig lehet csatlakozni, amikor egész napos műsorfolyammal zárul a gyűjtés. Idén a koraszülöttek mentését és szállítását segítő Peter Cerny Alaptíványt támogatja a közmédia – hangzott el az M1 Híradójában.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Betyárvilág című előadásából ajánl fel egy ostort, egy rézveretes fokost és egy kézzel, csikóbőrből készült kulacsot. A darabbal először nyáron a szegedi szabadtéri játékokon találkozhatott a közönség, a fővárosban pedig a múlt hónapban, a Nemzeti Táncszínházban. A táncegyüttes tagjai 75 ezer forintos fix áron kínálják kellékeiket. Az szeretnék, ha ezzel ők is segíthetnék a koraszülöttek mentését.

Azt szeretnénk, hogy ha a tényleg olyan tárgyat tudnánk felajánlani, ami hozzánk kötődik, ami minket is képvisel, illetve van egy olyan értéke, amit tényleg nyugodt szívvel adhatunk oda. Ezek mind eredeti tárgyak,és nagyon örülnénk, hogy ha jó helyre kerülnének. 

– mondta Vincze Dániel, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kommunikációs menedzsere.

Az Örök tél mellett a magyar mozgókép történetben elsőként jelölték a Trezor című magyar filmet Emmy-díjra. Lajos Tamás az alkotások producere egy különleges medált ajánl fel a Jónak lenni jó adománygyűjtő műsornak. Azt, amit az Emmy-díjra jelöléséért kapott.

Folyamatosan érkeznek a felajánlások, sportolók, színészek, művészek és televíziós személyiségek is támogatják a kezdeményezést. A Győri Balett például a Jézus az ember fia előadásból a keresztet, a Bulgakov és a többiek című darabból pedig egy koronát ajánlott fel. Ezeket a kellékeket egyenként százezer forintért lehet megvásárolni. A 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az akciót.

Eddig több mint  tizenötmillió forint gyűlt össze, amelyet idén a koraszülöttek mentésével foglalkozó Peter Cerny Alapítvány kap. A közmédia Jónak lenni jó adománygyűjtő akciója december 15-én egész napos műsorfolyammal zárul.

 

Forrás: hirado.hu