Folytatódik a faültetés a városban – ezúttal a Garibaldi utcán
Fotó: Szarka Lajos

Ezen az őszön is folytatódik a polgármester által kezdeményezett faültetési program. Idén ősszel 350 fával gazdagodik a város. Szerdán a NYÍRVV munkatársainak közreműködésével a Garibaldi utcai társasházak közötti aprócska parkba, és az ott épült játszótérre kerültek a fiatal növények.

 

Hat darab korai juhar, és egy közönséges nyírfa ad majd 5–6 év múlva árnyékot a Garibaldi utcai társasház déli, napsütötte tere, és játszótere köré.

„Megpróbálunk egy kis árnyékot adni a gyerekeknek, akik itt játszanak. Ezen az őszön több mint 350 fát fogunk elültetni. Ebből a 350-ből 6 darabot ültetünk itt olyanokat, amelyek gyorsan nőnek és lombosodnak, adnak egy kis porvédelmet a gyerekeknek. Úgyhogy azért jöttünk, hogy ezt a hiányos részt beültessük” – fogalmazott dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az önkormányzat várja a lakóközösségek jelentkezését azzal kapcsolatban, hol tehetné kellemesebbé, egészségesebbé a lakókörnyezetet egy-egy facsoport, vagy fasor.

„Ismét bebizonyosodik, hogy Nyíregyháza a tettek városa, ugyanis polgármester úr kezdeményezésére indított Ültess egy fát a holnapért, vagy a Zöld Város programok mind azt szorgalmazzák, hogy Nyíregyházán a levegő minősége is jobb legyen, csökkenjen a levegő szennyezettsége. Ezekkel a faültetésekkel még komfortosabbá, szebbé tudjuk tenni környezetünket. Az itt lakók nagyon örülnek ennek a fásítási programnak. Az elmúlt időszakban sokat egyeztettem az itteni lakosokkal, akik jelezték, hogy ide nagyon jók lennének a fák, mert szükség lenne pár év múlva az árnyékosságra” – nyilatkozta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

Mind a nyíregyházi önkormányzat, mind a városüzemeltető társaság kérése az, hogy az ültetés után óvják, gondozzák és locsolják a frissen ültetett fákat.

Kapcsolódó galéria

Fásítási program a Garibaldi utcán