Fordulatos meccs után döntetlen a stadionavatón
Fotó:Trifonov Éva

Először léphettünk pályára hazai környezetben, az új Városi Stadionban. Az ellenfél a Fehérvár FC volt. A találkozó előtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, és Révész Bálint, klubunk tulajdonosa mondott nyitóbeszédet. Megtelt a létesítmény, fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. 

Nyíregyháza Spartacus - FC Fehérvár 3-3 (2-1)

Városi Stadion 7800 néző 

Jv: Bognár Tamás (Albert István, Buzás Balázs)

Nyíregyháza: Bese - Alaxai, Baki, Gengeliczki - Farkas B. (Navrátil 65.) , Toma (Kesztyűs 65.), Kovács M., Nagy B.(Leoni 78.), - Kovácsréti, Eppel (Beke 59.), Gresó (Babic 78.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Fehérvár: Tóth B. - Melnik (Huszti 62.), Nikolov, Spandler, Christensen, Csongvai, Bed( Pető a szünetben)i, Milcevic (Huszti 62.), Katona (Simut 74.), Gradisar, Holender (Larsen 81.)

Vezetőedző: Petó Tamás  

Remekül kezdődött a mérkőzés! Az 5. percben Farkas Bendegúz ment el a jobb oldalon, és pontos beadására Eppel Márton érkezett, és közelről a kapuba helyezett, 1-0. 

Kiegyenlített volt a folytatásban a mérkőzés, a 19. percben viszont jó helyről végezhetett el szabadrúgást a vendég együttes, de Csongvai mellé csavart. A másik oldalon Kovácsréti kapott jó labdát Eppeltől, de blokkolták a lövését. 

A 39. percben viszont megduplázta előnyét a Szpari! Kovácsréti Márk lőtt 25 méterről, labdája megpattant egy védőn, és a jobb alsó sarokban landolt, 2-0. A 46. percben viszont szépített a Fehérvár, Gradisar került helyzetbe Melnik indítása után, és higgadtan a kapuba lőtt, 2-1. 

Több gólt nem hozott az első félidő, így a Szpari mehetett előnnyel a szünetre.

A második félidő egy veszélyes Gresó beadással indult, Melnik fejéről a léc alá tarott a labda, de kapusa megmentette az öngóltól. Kovácsréti lövését is bravúrral hárította Tóth, majd egyenlített a Fehérvár FC. A 62. percben Huszti labdája után Kovács Milán fejéről került hálónkba a labda, 2-2. 

A 71. percben hatalmas ziccer maradt ki, Gresó labdája után Beke lőhetett középről, de mellé gurított. Pár perccel később megint Beke, Kovácsréti beadását fejelte mellé, majd Babic lövése ment mellé 10 méterről. 

A 86. percben fordítottak a vendégek, Simut lövését hárította Bese, a labda viszont a visszafutó Alaxairól a kapuba pattant, 2-3. De még nem volt vége, két perccel később Baibc csapott le egy lepattanóra, és egyenlített, 3-3. Sőt, a 95. percben majdnem a győzelmet is megszereztük, de Kovácsréti 17 méterről a felső lécet találta el, így egy őrült meccsen 3-3 lett a végeredmény. 

Tímár Krisztián: - Ez a csapat már az volt, melyet szeretnék a pályán látni. Az elejétől a végéig győzelemre játszottunk, viszont bosszantó, hogy megint elkerülhető hibákból kaptunk gólokat. Sokáig stabilak voltunk, ellenfelünknek nem voltak helyzetei, de az első félidőben egy rövidzárlat után gólt kaptunk A második félidő nem úgy alakult ahogy szerettük volna, de büszke vagyok a csapatra, mert komoly tartása volt, és nem adták fel a játékosok, az utolsó pillanatig küzdöttek. 

Pető Tamás: - Az ilyen mérkőzésekért érdemes a szurkolóknak kijárniuk a stadionokba. Nagyszerű hangulat volt, a megszerzett egy ponttal elégedettek lehetünk. Mélyről jöttünk vissza, de volt tartásunk, és egy szerencsés góllal fordítottunk, de nem tudtuk kihúzni a végéig. Küzdésből példásra vizsgázott a csapat.