Fucsovics Marci nyomában - Nyíregyházán a legjobb vidéki utánpótlás teniszezők

 Nagyon örült győzelmének a Dunakesziből érkezett Brulik Botond. A fiatal teniszezőnek Rafael Nadal a példaképe, és rengeteget dolgozik azért, hogy egyszer hasonló nemzetközi tornákon indulhasson, mint kedvence. 13 órát edz egy héten, de nagyon szeret teniszezni, ezért szívesen jár tréningekre.

A nagypapám is teniszezett, és ő mondta, hogy próbáljam ki. Nagyon megtetszett, így elkezdtem rendszeresen járni edzésekre.

– mondta Brulik Botond.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyházán rendezik a következő napokban a korosztályos vidékbajnokságot, mely az egyik legrangosabb utánpótlás verseny. A legkisebbek, az U12-es korosztály kezdte a viadalt, és a 18 évesek zárják. Az egri Csoll Péter negyedik kiemeltként indult, és győzelemmel kezdett.

Az elődöntőben egy jó játékossal találkozhatok, de egyébként kedvező a sorsolásom, így szeretnék minél messzebbre jutni.

 mondta Csoll Péter.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Négy város is pályázott a korosztályos vidékbajnokság rendezési jogáért, végül a szövetség úgy döntött, Nyíregyháza lehet a házigazda. A szakemberek szerint a versennyel a megyeszékhely visszakerült az országos tenisztérképre.

A versenybírók véleménye szerint a rendezés színvonala nagyon jó, így valóban visszakerültünk a térképre. Most azon dolgozunk, hogy jó csapata is legyen Nyíregyházának, az első eredmények nem rosszak.

 mondta Becser Zoltán versenyigazgató.

A házigazda Marso Tenisz Centrum Egyesület csoportjában a második helyen végzett a csapatversenyben, így a folytatásban megmaradt az esélye, hogy kvalifikálja magát az országos bajnokságra. Összesen több mint harminc klub teniszezői érkeztek Nyíregyházára, és közel 300 sportoló méri össze tudását. Közöttük vannak azok is, akik esélyesek arra, hogy a magyar bajnokságon is diadalmaskodjanak, és néhány év múlva akár nemzetközi tornákat is nyerjenek.

 

Dankó László