Függöny fel!

 Milyen lehet egy színdarab a kulisszák mögött? Mi zajlik a színfalak takarásában? Bizonyára nem akad néző, aki legalább egyszer ne játszott volna el a gondolattal, hogy betekint. Oda, ahol csak az avatottak járhatnak. A Móricz Zsigmond Színház Függöny fel! című fergeteges bohózatában egy alkalmi haknira összeverbuválódott társulat felkészülését követheti nyomon a nagyérdemű.
- Színészekről szól, egy darab létrehozásáról, színész-színész, színész-rendező konfliktusairól, félelmekről, a siker éhségéről. Így élünk mi itt Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színházban is, de Budapesttől kezdve New Yorkig mindegyik színész így él és mindegyik trupp társulat is így él, amikor létre szeretne valamit hozni.- fogalmazott a darab egyik főszereplője, Pregitzer Fruzsina színművész.

Összetett szerep

A színpadon és filmen már sokszor elsöprő sikert arató „fergeteg-bohózatot” a nyíregyházi közönség egyik kedvence, Puskás Tivadar rendezi. - A rendezéseim közül ez az egyik legnehezebb darab, de én azt hiszem, hogy a vígjátékok közül is az, mert olyasmit kell csinálni benne, amit színészek ritkán szoktak, némán játszanak egy teljes felvonást szinte. Illetve játsszák hátul az előadást a nézőknek, és elől mutatják az itteni nézőknek azt, hogy mi történik a színfalak mögött, ami iszonyatos pontosságot követel, hisz meg kell felelni a darabnak, ami bent játszódik a színpadon. - hangsúlyozta Puskás Tivadar.

Fergeteges bohózat

Michael Frayn darabja két és félórányi pazar, felhőtlen szórakozást ígér. Kergetőzéssel, megcsalással, hajtépéssel, és könnyes kibéküléssel. Mindez megspékelve több tál szardíniával és egy arab burnusszal, közben pedig lassan még egy előadás is elkészül - majd szétesik…A függöny fel! című bohózatot első alkalommal január 21-én mutatja be a Móricz Zsigmond Színház társulata.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)