Futás az erdőben

Folyamatosan érkeztek a sportolni vágyók szombaton délelőtt az Erdei tornapályához.  Hatodik alkalommal rendezték meg a Waldlaufer futást, mely főként a családok körében nagyon népszerű. 

- Igyekeztünk színes programokkal is kedveskedni az indulóknak, a fellépők mellett mindenki tombolát is kapott, melyekkel értékes ajándékokat nyerhetnek - mondta Pokrovenszki Gergely szervező. 

A közös bemelegítés során már több százan mozogtak együtt. 

További képekért kattintson a fotóra!

- Ez az egyik legfontosabb cél, hogy a résztvevők, a családok kimozduljanak. Nem kell feltétlenül futva teljesíteni a távot, az unokámmal mi is sétálva indulunk, és a babakocsit is visszuk, ha szükség lenne rá - mondta Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő, aki megnyitotta az eseményt. 

Pontban tíz órakor aztán Helebrandt Máté olimpikon indította el a mezőnyt. A táv 3 km volt. A leggyorsabban Szabó Hunor futott, akinek tíz perc körüli idő is elég volt, hogy célja érjen. Az eseményen az iskoláknak is versenyt hirdettek, a legtöbben végül a Zelk Zoltán Iskolából érkeztek, több mint 160-an. A második a Kodály, a harmadik az Arany lett. Mindhárom iskola pénzjutalmat kapott. 

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva