Gasztro tudor tréningen a FIFOT tagjai

Élményekben gazdag évről számolhatnak be a FIFOT tagjai.

December 3-a több okból is emlékezetes számukra, ugyanis egy igen érdekes és eseményekben gazdag nap volt – két helyszínen, két program egész nap zajlott. Reggeltől délutánig a Gasztro tudor tréning 3. eseményén hét fiatal - akik az önálló életvitelük megvalósítására készülnek -, a mentorok segítségével orjalevest készítettek ebédre és kétféle süteményt sütöttek, melyeket a délutáni évzáró rendezvényen is felszolgáltak.

– Az illatos almás pitéket és a finom bögrés meggyes-mákos sütiket a népes vendégsereg hamar el is tüntette. A Gasztro tudor tréning ötletét egy NEA pályázati lehetőség adta, konkrétan az adományok után járó normatív támogatás. Első alkalommal kemencében pizzát sütöttünk, második alkalommal bográcsban készítettünk vacsorát a Tisza-tónál, most pedig a konyhában főztünk-sütöttünk, miközben mindhárom alkalommal nagyon sokat tanultunk. A cél az volt, hogy a gasztronómia területén szerzett tudásunkat átadjuk a résztvevőknek, miközben jól érezzük magunkat és finomakat együnk. A tréning végén a résztvevők oklevelet vehettek át. A "gasztro tudorok" képzését a sikerre való tekintettel jövőre is szeretnénk folytatni. Támogatónk volt a Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Miniszterelnökség, de mindez nem jöhetett volna létre adományok nélkül. Köszönjük mindenkinek aki adományával segítette tevékenységünket! "Mert adni jó és kapni öröm!" – tájékoztatta szerkesztőségünket Tolnainé Sitku Erika, a FIFOT Egyesület elnöke.

Kapcsolódó galéria

Gasztro tudor tréning